LA NOVA ESQUERRA
Política 01/08/2016

Fachin rebutja acords amb el PDC perquè és “pròxim al PP”

Ara
2 min
Fachin rebutja acords amb el PDC perquè és “pròxim al PP”

BarcelonaDesprés de nou mesos d’interinitat, Podem Catalunya ha encetat una nova etapa amb l’elecció d’Albano Dante Fachin com a secretari general. La direcció escollida a les primàries comença a fixar les prioritats de la formació, que passen per construir una confluència estable amb les forces de l’esquerra alternativa que opti a guanyar les eleccions a Catalunya. Un dels adversaris electorals d’aquest nou subjecte polític serà el Partit Demòcrata Català (PDC). Fachin va carregar ahir contra la nova marca de CDC. El secretari general de Podem considera que l’antiga Convergència és un partit que es continua relacionant amb el PP i demana a Pablo Iglesias que faci oposició al Congrés i no busqui una alternativa a Mariano Rajoy que inclogui el PDC. “Quan veus el que fa CDC al Congrés... Els nacionalistes catalans semblen més pròxims al PP que a qualsevol altra cosa. És una constatació”, va explicar Fachin en una entrevista a Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent de la formació lila lamenta que s’hagi posat el focus en el fet que En Comú Podem no tindrà grup propi al Congrés quan el més greu -al seu parer-és que el PDC va negociar amb el PP un acord sobre la mesa del Congrés, cosa que Francesc Homs continua negant. “CDC es canvia el nom però segueix molt fidel als seus principis fundacionals. La CDC que veiem aquí tan revolucionària sembla molt diferent de la CDC que veiem al Congrés. Molt diferent”, va exposar ahir Fachin.

Fer d’oposició al Congrés, una “oportunitat”

Pablo Iglesias va plantejar, després de les eleccions del 20-D, un acord d’investidura amb el PSOE que inclogués els nacionalistes catalans i bascos. Fachin considera, però, que ara l’escenari ha canviat. Al seu entendre, després dels comicis del 26-J, a Podem li pertoca de fer feina a l’“oposició”, un rol que Iglesias té assumit. “A Podem li toca una temporada a l’oposició. És una oportunitat. Des de l’oposició s’aprèn i es construeix, des de l’oposició s’obliga”, va afirmar Fachin.

stats