Tribunals
Política 07/11/2023

Fernández Díaz traeix el PP i demana la seva imputació al cas Kitchen

L'exministre de l'Interior considera "obvi, coherent i necessari" que el partit sigui castigat perquè era el "beneficiari" de la trama

2 min
Jorge Fernández Díaz

MadridJorge Fernández Díaz sembla destinat a ser la persona vinculada al PP de més responsabilitat que pagui pel cas Kitchen. La causa que el jutge Manuel García Castellón ha instruït a l'Audiència Nacional sobre el robatori a l'extresorer Luis Bárcenas de documentació del cas Gürtel té l'exministre de l'Interior com a principal investigat, amb una petició de 15 anys de presó per part de la Fiscalia Anticorrupció, així com altres càrrecs inferiors del departament i la cúpula de la Policia Nacional d'aquella època de govern de Mariano Rajoy a l'Estat. Amb aquest escenari sobre la taula, ha decidit passar a l'atac i adherir-se a les peticions que reclamen que el tribunal inclogui el PP com a responsable a títol lucratiu al futur judici, segons ha avançat El País.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'origen i epicentre dels fets presumptament delictius va ser l'espionatge i subtracció a la família de Bárcenas d'informació suposadament perjudicial per als interessos del PP, sempre en benefici seu i utilitzant per a tals fins fons reservats (...). Resulta obvi, coherent i necessari incloure-hi el PP com a partícip a títol lucratiu", diu l'escrit presentat per la seva defensa, informa Europa Press.

L'Audiència Nacional ja va obrir judici oral per aquest cas i ja va rebutjar la petició del PSOE, que exerceix l'acusació popular, d'imputar la formació conservadora perquè entén que era la veritable "beneficiària" d'aquella trama. Fa poc també va demanar-ho l'ex secretari d'estat de Seguretat Francisco Martínez, un altre dels principals implicats en aquest afer vinculat a la macrocausa de l'excomissari José Manuel Villarejo. Ara és Fernández Díaz qui s'hi afegeix, en la que és la primera traïció formal de l'excap de files del PP català a Madrid al seu propi partit. I és que fa uns mesos la formació el va suspendre de militància quan va ser processat.

El juliol del 2021 el jutge va tancar la instrucció, el febrer del 2023 les acusacions van presentar els seus escrits i fa només unes setmanes l'Audiència Nacional va confirmar l'obertura de judici oral. El tribunal ja havia desestimat la petició d'imputar el PP perquè la considerava "extemporània", tot i que ara investigats i acusacions fan un últim intent perquè es castigui qui realment s'hauria beneficiat de la trama. També va quedar fora del cas l'ex secretària general del PP María Dolores de Cospedal, que havia estat imputada durant una fase de la instrucció, per bé que finalment va quedar exonerada.

stats