Fernando Sánchez Costa té previst deixar la presidència de SCC l'any vinent

El líder de l'entitat unionista ho va anunciar en una assemblea de socis al maig

2 min
Sonia Reina, Fernando Sánchez Costa i Àlex Ramos, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, té la intenció de deixar l'organització unionista la primavera següent, aproximadament el juny del 2022. La decisió és personal i Sánchez Costa, que no té ara mateix cap altre projecte polític a l'horitzó, ho va anunciar al maig durant l'assemblea de socis de l'entitat. Fa tres anys que encapçala l'entitat unionista, que en l'últim any ha passat per serioses dificultats econòmiques que la van portar a l'ERTO i deixar la seva seu al carrer Còrsega. Justament aquest divendres el líder de l'entitat ha anunciat que aquesta mateixa tarda signen el contracte d'una nova seu a la Diagonal amb el carrer del Bruc de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em sembla important que una entitat formada per voluntaris tingui renovació", ha argumentat en declaracions a l'ARA: "Tres anys és un bon cicle, que et permet imaginar un projecte, posar-lo en marxa i concloure'l". Elegit el 2019, Sánchez Costa és el president que més temps haurà estat al capdavant de l'entitat. En va agafar les regnes enmig d'una forta crisi interna, després de diverses pugnes entre sectors que van comportar la destitució de José Rosiñol el desembre del 2018 i van continuar vives malgrat el pas de Josep Ramon Bosch per la presidència, amb un mandat provisional. Sánchez Costa ha buscat el consens entre diferents sensibilitats dins el món unionista i en què la concessió dels indults i l'aparició de Vox –que s'ha negat a participar en l'escola d'estiu que l'entitat ha organitzat aquests dies a Barcelona– a l'extrema dreta han acabat de trencar el bloc antiindependentista. Aquest matí ha cridat el constitucionalisme a aprofundir en el "diàleg intern": "Tots estem d'acord en defensar l'ordre constitucional".

Ciutadans va intentar fitxar-lo en un lloc destacat de la llista abans de les eleccions del 14 de febrer però ho va rebutjar. Té intenció de liderar també l'etapa posterior a l'alliberament dels presos, encara que s'ha autoimposat aquesta limitació de mandat. El president és l'únic membre de l'executiva de SCC que cobra un sou. "Hem passat tres anys molt durs des del punt de vista econòmic", ha lamentat Sánchez Costa al matí en una atenció als mitjans, donant la crisi per tancada. El distanciament amb el govern espanyol des de l'arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa ha tingut un impacte indirecte en els recursos de l'entitat, tal com va explicar l'ARA. Mentre que el 2017 SCC tenia un pressupost de més d’un milió d’euros, actualment és de 300.000, cosa que va obligar l'entitat a fer reajustaments. A banda de les jornades que ha organitzat aquesta setmana, l'entitat també preveu fer una campanya en les pròximes setmanes arreu del país. "És possible guanyar Lleida, hem de guanyar Tarragona, algun dia guanyarem Girona", ha sentenciat: "Tornem al carrer".

stats