Política 09/05/2022

La Fiscalia demana tres anys de presó per a l'exdirigent del PP català acusat de maltractaments

La defensa d'Irene Pardo, que va presentar la denúncia fa un any, augmenta la petició de pena fins a sis anys

2 min
Albert Fernández Saltiveri, al centre de la foto, entre Alejandro Fernández i Daniel Serrano

MadridLa Fiscalia demana fins a tres anys de presó per a l'exvicesecretari de comunicació del PP Albert Fernández Saltiveri per maltractaments a la seva exparella Irene Pardo, actual líder de Noves Generacions. En concret, el ministeri públic acusa l'exdirigent del PP dels delictes de coaccions, injúries, maltractament i lesions en l'àmbit de la violència contra la dona. En l'escrit d'acusació, al qual ha tingut accés l'ARA, el fiscal li demana tres anys de presó, però també la seva inhabilitació, a més de prohibir-li acostar-se a Pardo en un radi d'un quilòmetre i obligar-lo a pagar-li una indemnització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Saltiveri va ser denunciat per Pardo el març de l'any passat, tal com va avançar l'ARA, i després d'un any d'instrucció ara el jutge ha decidit portar a judici el cas perquè considera que hi ha indicis de delicte. De fet, la Fiscalia creu que l'acusat va atemptar contra la "llibertat" i la "integritat física" de la seva exparella en diverses ocasions. En l'escrit, el ministeri públic relata episodis d'insults, vexacions i agressions contra Pardo que considera que són constitutius de delicte. El més greu és el del juliol del 2019, que va acabar amb la líder de Noves Generacions amb "contusions per tot el cos i dolor en ossos propis del nas", pels quals va precisar atenció mèdica, després que l'exdirigent del PP la colpegés amb un casc de moto, segons el relat dels fets.

La defensa de Pardo demana 6 anys de presó

El fiscal, de fet, fa seus els fets denunciats per la defensa d'Irene Pardo ara fa poc més d'un any, representada per Sagué Abogados Penalistas, que també ha presentat ja el seu escrit, al qual també ha tingut accés l'ARA. Acusa gairebé dels mateixos delictes Saltiveri: als de lesions i coaccions, també n'afegeix dos de maltractaments en l'àmbit de la violència sobre la dona, per un dels quals demana tres anys de presó. En total, la pena que exigeix ascendeix fins a sis anys per a l'exdirigent del PP, a més de la seva inhabilitació, la prohibició d'acostar-se a Pardo en un radi d'un quilòmetre i indemnitzar-la pels danys físics i psicològics. Entre els testimonis que tant la Fiscalia com la defensa de Pardo citen per al judici hi ha la mare de Pardo, Gloria Romera, a més de l'actual diputada del PP al Congrés i líder de Noves Generacions a tot l'Estat, Bea Fanjul, i l'exdiputat de Ciutadans David Mejía, que treballa actualment en l'equip de l'exalcalde de Badalona Xavier García Albiol.

Un cop l'ARA va fer pública la denúncia el març de l'any passat, el PP va obrir un expedient a Fernández Saltiveri, que va ser cessat del seu càrrec com a vicesecretari de comunicació. Prèviament, la formació conservadora ja l'havia destituït del càrrec d'assessor que ocupava a la Diputació de Barcelona. Un cop el jutge dicti la interlocutòria per obrir judici oral, la defensa d'Albert Fernández Saltiveri tindrà 10 dies per presentar el seu escrit de defensa.

stats