Política 11/12/2014

Forcadell no descarta noves mobilitzacions si no hi ha eleccions "al més aviat possible"

La presidenta de l'ANC considera que un avançament dels comicis és l'opció que vol la majoria de partits de l'arc parlamentari català

Acn / Ara
1 min

BarcelonaCarme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha dit aquest dijous que l'entitat que presideix no descarta noves mobilitzacions si no hi ha eleccions "el més aviat possible", que vol dir "abans de les municipals", previstes per al maig del 2015.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la cadena Ser Forcadell ha advertit que ara com ara l'ANC no s'ha ni plantejat que les eleccions puguin ser quan toca, el 2016, i ha subratllat que a excepció d'Unió Democràtica, la majoria de partits "estan per fer les eleccions el més aviat possible". Forcadell també ha dit que el president de la Generalitat no s'ha posat encara en contacte amb l'ANC.

Aquesta ha estat la primera intervenció pública de la presidenta de l'ANC després de la reunió d'ahir entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, sobre els nous passos a seguir en el procés sobiranista. En aquesta trobada es va evidenciar el distanciament dels dos líders pel que fa a la fórmula en què s'han de presentar els partidaris de la independència en les properes eleccions —Mas defensa una llista unitària i Junqueras diverses llistes sota un mateix paraigua—, però es va establir un calendari de treball per encarar les properes negociacions.

stats