Política 17/08/2014

Ganemos: la plataforma d'Ada Colau ja té rèpliques a la resta de l'Estat

A Madrid, Valladolid, Logronyo, Múrcia o Màlaga ja s'estan impulsant iniciatives similars per presentar-se a les eleccions municipals del 2015

Europa Press
1 min

MadridLa plataforma Guanyem Barcelona, promoguda per Ada Colau, ja té rèpliques a altres ciutats de l'Estat com Madrid, Valladolid, Logronyo, Múrcia o Màlaga. A finals de juny, l'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va presentar un manifest signat per més de 200 personalitats en què anunciava la posada en marxa del projecte Guanyem, que s'ha proposat recollir 30.000 avals fins al 15 de setembre i que, segons consta a la seva pàgina web, ja s'acosta a aquesta xifra: n'hi falten només unes 1.500.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de presentar-se Guanyem Barcelona, han sorgit plataformes similars a l'Hospitalet de Llobregat, Rubí, Cerdanyola del Vallès o Mollet del Vallès. Però el fenomen s'està expandint més enllà de Catalunya, on s'estan creant plataformes semblants amb la intenció de presentar-se a les eleccions municipals del 2015, esperonades pel creixement de Podem, arran del seu èxit a les últimes eleccions europees.

Núria Sánchez, portaveu del Ganemos madrileny, reconeix que està "sobre la taula" la possibilitat que aquesta iniciativa compti amb un suport ampli de moviments socials i partits com IU, Podem, Equo o el Partit X. A Madrid, on el projecte va començar dient-se Municipalia i on ja ha adoptat la marca Ganemos Madrid, s'han celebrat dues trobades i està previst convocar-ne una altra a finals de setembre per perfilar les bases d'aquest moviment.

stats