POLÍTICA
Política 03/11/2013

Garzón i exdirigents d'IU s'ofereixen al PSOE per "derrotar la dreta"

Envien una carta oberta al PSOE amb vistes a la seva conferència política de la setmana que ve

Efe
1 min

MadridL'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, exdirigents d'IU i altres personalitats han dirigit una carta oberta al PSOE davant la seva pròxima conferència política, en què s'ofereixen per "derrotar la dreta" que està "aprofitant la crisi per empènyer a l'atur i a la marginació àmplies capes de la societat".

Entre els signants de la carta figuren José Carrillo, rector de la Universitat Complutense, Pilar del Río, presidenta de la Fundació José Saramago, empresaris, sindicalistes i exdirigents d'IU, a qui el secretari general dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha agraït ja a través de Facebook la seva col·laboració.

Compromesos amb l'esquerra

Els signants de la missiva es defineixen com a "persones compromeses amb l'esquerra" que volen participar en la propera conferència política del PSOE, que se celebrarà el proper cap de setmana a Madrid. Asseguren que en aquesta conferència tindrà lloc un debat "positiu i necessari per a la majoria de la població" en el qual s'ofereixen a col·laborar per "concretar la nova política i la nova forma d'exercir-la que ens demana la societat". "És imprescindible, i urgent, revertir la destrucció de drets que el PP està executant a través de les retallades", afirma la missiva.

El secretari general dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha agraït als autors del text la seva col·laboració, i ha assegurat que les seves aportacions "enriquiran els debats" de la conferència política, en la qual el PSOE no tractarà la qüestió territorial. "Són temps per a la col·laboració, la suma i la implicació", ha escrit Rubalcaba en el seu perfil de Facebook.

stats