Política 05/06/2015

El govern espanyol està "molt preocupat" per la "deriva" del PSOE cap a "l'esquerra radical"

Sáenz de Santamaría explica que la reunió de Sánchez amb Rajoy va ser "d'absoluta discrepància" en el fons, però "cordial" en les formes

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. EFE

Madrid"Gran preocupació" al govern espanyol per la decisió del PSOE d'intentar governar en ajuntaments i comunitats autònomes amb el suport de Podem. La vicepresidenta de l'executiu central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha alertat aquest divendres que els socialistes estan virant cap a l'esquerra radical. Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres ha criticat que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, es reunís amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i que hagi establert la consigna "d'evitar pactes amb el PP". "Senzillament estem molt preocupats que pugui assumir en el programa de govern polítiques d'esquerra d'important radicalitat que l'únic que poden generar és incertesa", ha dit. "No sé si el PSOE pretén que Espanya torni a viure la crisi econòmica", ha afegit.

Saénz de Santamaría ha explicat que el dinar de Sánchez amb Rajoy dimecres a la Moncloa va ser "d'absoluta discrepància en el fons", però de "cordialitat" en les formes. El líder del PSOE va proposar un canvi en les polítiques del govern espanyol fins al final de la legislatura, uns canvis que, segons l'executiu central, porten a la incertesa. En aquest sentit, sense citar Grècia, ha alertat que "hem vist en altres estats de l'entorn els problemes que generen" les polítiques que no són de "centre reformista" i que no atreuen la inversió i afavoreixen la creació d'empreses, que "és el que genera riquesa".

En aquest sentit, fan "una crida a la reflexió de molts socialistes que també es plantegen cap on va el PSOE: si busca treballar per "consolidar la recuperació" o bé "anar amb determinats derrotistes que l'únic que sembren és més incertesa".

Sobre Ciutadans, en canvi, ha dit que "se seguirà parlant de pactes puntuals" amb la formació d'Albert Rivera, mantenint el principi que defensen des del PP que siguin les llistes més votades les que "puguin formar governs estables".

Reflexió sobre els que volen pactar amb qui no condemna ETA

Preguntada sobre el perdó del lehendakari Íñigo Urkullu, a les víctimes d'ETA i dels GAL per no haver reaccionat "abans i millor" des del govern basc, Sáenz de Santamaría ha aprofitat per demanar una reflexió als que s'estan plantejant negociar amb partits que no condemnen ETA, en al·lusió a possibles pactes de govern amb Bildu a Navarra.

stats