CONSULTES INDEPENDENTISTES
Política 20/02/2011

Gràcia Decideix tanca la marató de vot amb un 33'57% de participació

Amb dades de la mitjanit, ja es sobrepassava el percentatge registrat a la Barceloneta (20%) el desembre passat

Sergi Sabaté
1 min
Gràcia Decideix 2

BarcelonaGràcia ha tancat un cap de setmana de votacions per la consulta sobre la independència amb una notable participació, que s'ha tancat en un 33'57% dels veïns empadronats de més de 16 anys. Això suposa que s'han recollit un total de 13.181 vots en aquests dos dies, la gran majoria dels quals han estat de ciutadans censats a Gràcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha mostrat la seva "gran satisfacció per com ha anat el cap de setmana. "En algun moment hi han hagut cues, punt culminant de la consulta, moment dolç, les coses van molt bé", ha dit Bosch.

Pel portaveu, "el que hem vist aquestes 24 hores ens produeix vertigen" perquè diu que "la pilota aquesta està creixent". Bosch ha tret ferro a les possibles crítiques a la consulta remarcant que les xifres d'implicació i voluntaris demostren que "no és una cosa residual" perquè el percentatge suposa "una participació important".

La coordinadora ha anunciat una nova consulta abans del 10 d'abril. Serà el dia 12 de març a Nou Barris on voldran provar el funcionament de la consulta.

Els més de 300 voluntaris que hi han participat han acabat satisfets per l'èxit, i cansats per l'esgotament: ahir les urnes es van tancar passades les dues de la matinada.

Carla Carbonell, de Gràcia Decideix, s'ha limitat a donar les "gràcies" perquè el cap de setmana "ha anat fantàsticament", malgrat la pluja.

stats