Política 16/07/2013

Homs expressa "respecte" per la justícia però diu que el jutge del cas Palau no es basa en "fets provats"

El conseller de la Presidència considera que les acusacions de finançament il·legal de CDC del magistrat "es contradiuen" amb el posicionament de la direcció del Palau de la Música, que exculpa Convergència del saqueig de la institució

Roger Mateos / Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha mostrat aquest dimarts el seu "respecte" per qualsevol decisió de l'àmbit de la justícia. Tanmateix, ha afegit que les acusacions del jutge del cas Palau a CDC, que recull en una interlocutòria els indicis que ha trobat durant la instrucció, no es basen en "fets provats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop acabada la investigació, el jutge que instrueix el cas, Josep Maria Pijuan, conclou que hi ha prou indicis per considerar que CDC hauria rebut comissions de fins a cinc milions d'euros de la constructora Ferrovial, a través del Palau de la Música. Unes comissions vinculades suposadament a l'adjudicació d'obra pública per part de la Generalitat. Per aquesta raó, el magistrat considera que hi ha motius per portar l'afer a judici.

Segons Homs, "crida l'atenció que allò que veu el jutge" i que no arriba a "demostrar" ni a provar –el sistema judicial requereix fets provats per a la sentència posterior al judici, que encara no se sap quan començarà– "entra en contradicció" amb el que diu l'actual direcció del Palau de la Música, que exonera Convergència del saqueig dels fons d'aquesta institució cultural. "Com pot ser que el jutge digui una cosa i els perjudicats en diguin una altra?", s'ha preguntat Homs, que troba "més raonable" la posició de la direcció del Palau.

Però, de fet, el jutge no apunta que CDC hauria malversat fons del Palau, sinó que hauria fet servir la institució com a pantalla per cobrar de forma il·legal comissions per adjudicar obra pública. L'escrit del Palau no entra en l'afer de les comissions de Ferrovial, sinó que es limita a apuntar contra Fèlix Millet i Jordi Montull per haver saquejat diners de la institució. Es tracta, per tant, de dos aspectes diferents del cas.

Sigui com sigui, el conseller ha expressat el seu desig que "un dia hi hagi una sentència" sobre aquest cas i que s'aturin les especulacions sobre la presumpta culpabilitat de Convergència per finançament il·legal. També ha assegurat que el partit oferirà "totes les explicacions que calguin" i ha recordat que el president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, compareixerà precisament el 31 de juliol al Parlament per parlar-ne.

stats