Jaume Asens anuncia que es presentarà a les primàries dels comuns per a les europees

En els últims mesos ha exercit com a negociador amb Junts

ARA
1 min
Jaume Asens: “Junts ha d’entendre que no pot convertir la legislatura en una ruleta russa”

L'exdiputat al Congrés Jaume Asens ha anunciat que es presentarà a les primàries per ser el candidat dels comuns a les eleccions europees. "He decidit presentar-me", ha assegurat Asens a Els matins de TV3. El que en els últims mesos ha fet de negociador amb Junts ha justificat la seva decisió explicant que "estem en un moment de cruïlla històrica i Europa s'hi juga moltes coses". Ara haurà d'esperar que els militants li donin la seva confiança en unes primàries en què, de moment, no té oposició.

"Els camins de la política són inescrutables i les ironies del destí em van situar en una posició central en la negociació per l'amnistia. En aquest context, persones que aprecio, com són les coordinadores del meu espai polític, m'han demanat que faci un pas endavant. Finalment he acceptat", ha explicat. Ara fa dues setmanes, Jéssica Albiach, Ada Colau i Candela López li van traslladar la proposta de substituir l'actual ministre Ernest Urtasun al capdavant de les llistes per les europees.

Aquesta decisió suposa un gir de 180 graus respecte al que havia dit en una entrevista a l'ARA a principis de febrer, en què assegurava que no es plantejava "tornar a la política". "El que estic fent ara amb la negociació va ser una petició de la vicepresidenta i vaig assumir el repte. També estic escrivint un llibre i vull acabar la tesi", explicava.

Asens va ser el president del grup parlamentari d'Unides Podem la legislatura passada, i abans havia estat la mà dreta d'Ada Colau a l'Ajuntament, on va ser regidor entre el 2015 i el 2019. A les últimes generals va renunciar a ser candidat per donar pas a nous lideratges.

stats