ACTE REIVINDICATIU
Política 17/05/2016

Les JERC denuncien l'homofòbia penjant la bandera de l'arc de Sant Martí a la seu del PP de Sant Cugat

Les joventuts republicanes critiquen que els populars no van donar suport a la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i al seu desplegament

Roger Tugas
2 min
Bandera de l'arc de Sant Martí penjada per les JERC a la seu del PP de Sant Cugat

BarcelonaEl 17 de maig, coincidint amb la data en què l'OMS va retirar l'homosexualitat de la seva llista de malalties mentals, es commemora cada any el Dia Internacional contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Cada entitat i territori ho celebra d'una manera diferent i particular, però a Sant Cugat ja és el segon cop que les Joventuts d'ERC (JERC) li donen un component reivindicatiu clar. I és que, com el 2015, aquesta matinada del 16 al 17 de maig un grup de joves republicans han escalat la façana de l'edifici on el PP de la ciutat hi té la seu per penjar-hi la bandera de l'arc de Sant Martí, icona del col·lectiu LGTB.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, les JERC denuncien en un comunicat que els populars no van donar suport a la llei que el Parlament va aprovar el 2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia i, a nivell local, el PP de Sant Cugat va ser l'únic partit que no va donar suport al seu desplegament. Així mateix, els conservadors es van abstenir en dos punts de la moció d'ERC de condemna de la transfòbia i de condol per la mort de l'Alan, el jove transsexual de Rubí que es va treure la vida a finals de l'any passat.

Segons les joventuts republicans, "l'homofòbia continua sent un element molt present a la societat i afecta a moltes persones", ja que l'Observatori contra l'Homofòbia va registrar el 2015 fins a 112 incidències només a Catalunya. Per això, criden a desplegar la llei contra aquesta xacra, "especialment els articles que incideixen en l'àmbit educatiu per tal de fer dels centres educatius espais segurs i respectuosos amb la diversitat, amb l'objectiu de prevenir l'assetjament escolar per orientació sexual o identitat de gènere".

Tanmateix, l'acció de les JERC tindrà conseqüències legals, ja que, segons informa el TOT Sant Cugat, el PP denunciarà les joventuts republicans per penjar la bandera de l'arc de Sant Martí al seu balcó. "No entenem per què fan aquest acte reivindicatiu contra nosaltres. El poden fer per demanar la no discriminació del col·lectiu de persones LGTBI però no contra nosaltres", lamenta al mitjà local president dels populars santugatencs, Álvaro Benejam.

stats