DRETS SOCIALS
Societat 14/01/2016

Demanen al nou Govern desplegar la llei LGTBI

La norma aprovada fa un any té com un dels seus puntals la sensibilització dels joves contra la discriminació

Lara Bonilla
2 min
El cas de l’Alan va posar sobre la taula el calvari que viuen molts transsexuals.

BarcelonaEl cas de l’Alan, el menor transsexual que es va suïcidar el dia abans de Nadal després de patir assetjament escolar, ha servit per destapar una realitat oculta. Segons l’Agència dels Drets Fonamentals de la UE, el 62% dels transsexuals europeus han patit assetjament i el 54% se senten discriminats. “No només hi ha el cas de l’Alan, també tenim casos de bullying per homofòbia i exigim que s’implanti la llei contra l’homofòbia”, va demanar ahir Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia. Aquesta entitat ha recollit 112 denúncies per casos d’homofòbia durant el 2015.

Les famílies de menors transsexuals continuen pressionant perquè també es desplegui a les escoles un protocol per atendre la transsexualitat. La llei 11/2014, contra l’homofòbia i la transfòbia, aprovada fa un any, ja té com un dels seus puntals la sensibilització dels joves en la no-discriminació. “Però falta desplegar-la perquè fa un any que és al calaix i més enllà de donar targetes sanitàries als menors transsexuals amb el nom que senten que han de tenir no s’ha fet res”, va denunciar ahir David Tello, president de l’associació Chrysallis, que aplega pares de menors transsexuals.

L’entitat, que ja té redactada una proposta de protocol d’actuació sobre identitat de gènere a les escoles, es va reunir fa dues setmanes amb representants dels departaments de Benestar i Ensenyament, que es van comprometre a elaborar un protocol d’actuació fusionant aquestes mesures amb d’altres ja existents per combatre el bullying a l’escola. “No pot ser que els pares hàgim d’informar els professors sobre què és la transsexualitat. Si hi hagués un protocol a primària i secundària s’evitarien molts casos d’assetjament”, va reivindicar Tello.

Les associacions LGTBI han convocat una manifestació contra el bullying a la plaça Sant Jaume per al pròxim dia 27.

stats