CANVI DE CICLE
Política 07/09/2015

Gallego considera ''indigne'' que Rosell i Bonet amenacin que la independència portarà més atur

El líder de CCOO a Catalunya subratlla que "hi ha un conflicte nacional real'' a Catalunya que s'ha de resoldre políticament ''i sense apel·lar a les pors ni als sentiments''

Acn
2 min
Joan Carles Gallego, a la sala de premsa de la seu de CCOO / ACN

BarcelonaEl secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, s'ha mostrat "indignat" amb el president de la CEOE, Juan Rosell, i amb el president de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Lluís Bonet, que en un article d'opinió advertien que en una Catalunya independent hi hauria més atur. Gallego ha opinat que és "indigne" que Rosell i Bonet amenacin amb el discurs de la "por" quan han "aplaudit amb les orelles" la reforma laboral i les polítiques d'austeritat aprovades pel PP i per CiU que han estat les responsables de la pobresa i la precarietat actuals, ha reblat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gallego ha recordat que CCOO rebutja tant el discurs de la "por" que han utilitzat Rosell i Bonet com el discurs "il·lusionista" de determinats sectors independentistes en relació amb els efectes que tindria una Catalunya independent. Així, considera que el conflicte de la relació entre Catalunya i Espanya s'ha d'abordar des del diàleg polític per afrontar la crisi social, la crisi política i la crisi nacional, que són els escenaris de negociació que s'han de "treballar" de forma "paral·lela".

Gallego ha advertit a Rosell i Bonet que "hi ha un conflicte nacional real" a Catalunya que s'ha de resoldre políticament "i sense apel·lar a les pors ni als sentiments". Cal diàleg polític i "racionalitat democràtica". Tot i això, Gallego s'han mostrat "indignat" amb Rosell i Bonet per les amenaces de més atur i més pobresa "quan ells han aplaudit amb les orelles les polítiques d'austeritat i la reforma laboral" que va aprovar el govern del PP amb el suport parlamentari de CiU i que han estat els causants de la pobresa actual i de l'increment de desigualtats que s'arrossega a Catalunya amb 700.000 aturats, la meitat d'ells de llarga durada.

Gallego ha explicat que la independència o no de Catalunya no condicionarà que un país tingui o no tingui feina. El que realment condiciona són els factors internacionals com la Xina i les crisis polítiques de determinades zones de conflicte estratègiques, però "sobretot" la capacitat d'organització dels treballadors de negociació davant el sector privat i el sector públic per millorar les condicions de vida de la població, ha reblat el líder de CCOO.

De fet, un informe de l'ANC fet públic aquest dilluns assenyala que la independència exigiria l'adequació de l'administració catalana a la d'un estat i permetria invertir l'actual dèficit fiscal en infraestructures pendents i en la millora de les polítiques socials, cosa que permetria reduir del 19,1% al 6,6% la taxa d'atur del país.

stats