Economia 07/09/2015

Rosell i Bonet veuen encara lloc per al diàleg per evitar la independència

Els presidents de la CEOE i de la Cambra d'Espanya diuen que Catalunya dins d'Espanya té instruments que fora no tindria

Ara
1 min
Joan Rosell, president de la patronal espanyola

BarcelonaEl president de la patronal CEOE, Joan Rosell, i el de Freixenet i la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Lluís Bonet, han fet una nova crida al diàleg davant les eleccions del 27-S i han rebutjat l'escenari de la independència. En un article publicat a 'La Vanguardia' amb el títol "Mai és tard per al diàleg", demanen un "debat racional" que també impliqui els empresaris dins les seves companyies.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Rosell i Bonet, també és responsabilitat de l'empresariat explicar a la societat els riscos d'una eventual independència de Catalunya. "Després seran els ciutadans qui decideixin si volen o no assumir-los", conclouen. La sortida de l'euro i de les institucions europees és un dels arguments que exposen Rosell i Bonet. "La pertinença de Catalunya a Espanya la dota d'instruments que fora no tindria", diu el text.

Altres perills, afegeixen, serien la pèrdua d'inversions per un escenari poc estable i "ple d'incerteses" o fer passes enrere en la recuperació econòmica. En un missatge directe als partits i polítics, els empresaris insten a reconduir les converses per evitar el trencament. "La política és l'art del pacte i no un instrument d'enfrontament i discòrdia", defensen.

stats