Política 05/04/2013

Duran: "Només ens faltaria obrir el meló del debat monarquia-república!"

El cap de files d'Unió assegura ara que l'interès "ha de ser Catalunya" i avisa el rei Joan Carles que "les coses mai seran en el futur com en el passat"

Ara
1 min

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, assegura aquest divendres en la seva tradicional carta a la militància que "només faltaria obrir ara el meló del debat monarquia-república!". Duran s'exclama així davant la imputació de la infanta Cristina, que ha provocat que fins i tot el PSOE s'hagi desmarcat de forma inèdita de la defensa sense fissures sobre la monarquia que sempre havien exhibit els dos grans partits espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara posem-nos a sumar esforços per sortir de la crisi econòmica, prenguem mesures per superar la crisi política i recordem que la qüestió catalana, que centra el debat territorial, és un problema que Espanya ha de resoldre. Mentrestant, la monarquia que faci el que ha de fer: resoldre els seus problemes. I Cayo Lara, d'una banda, i sectors polítics i mediàtics de dreta, d'una altra, que s'esperin", sosté el cap de files democristià.

En tot cas, Duran també vol llançar una advertència al rei Joan Carles: "Ha de ser conscient i saber que les coses mai seran en el futur com en el passat. La monarquia ha de resoldre els problemes que té per assegurar la seva continuïtat. Ha de sotmetre's als mateixos controls i a la transparència que la resta de les institucions", assegura el líder democristià.

stats