Política 31/03/2013

Junqueras a 'El Periódico': "El soci de Mas no és ERC, sinó Duran, encara que no ho sembli"

El president d'ERC sosté que "només han pactat un acord per donar estabilitat al Govern"

Efe
1 min
Oriol Junqueras, aquest divendres a Sant Vicenç dels Horts / ACN

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, sosté que CiU i ERC "només han pactat un acord per donar estabilitat al Govern" i que "el soci de Mas és Duran, encara que no sempre ho sembli". A pocs dies perquè que es compleixin 100 dies des que les dues formacions van signar l'acord d'estabilitat, Junqueras analitza en una entrevista a 'El Periódico' l'estat de les relacions entre les dues formacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan se li pregunta si es pot fiar de CiU, Junqueras apunta que ERC sap que per convocar un referèndum "necessita CiU", i per tant "vol confiar" en CiU, i en particular en el president Mas. Tot i això, el líder d'ERC veu "evident" que hi ha "dirigents de CiU que constantment parlen en contra de l'acord signat i defensen que és millor endarrerir la consulta o no fer-la".

En aquest punt, opina que aquest tipus de pronunciaments no generen "gaire confiança o credibilitat davant els ciutadans".

Junqueras precisa que Mas no li va explicar que s'havia reunit amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, però afegeix que el Govern s'ha compromès a explicar-los "el motiu d'aquesta discreció".

stats