Política 03/12/2015

Rajoy, a Bertín Osborne: "No puc fer un discurs sobre el dèficit en anglès, això només ho fan els nòrdics"

L'entrevista del cantant al president del govern espanyol, en 10 frases

Ara
3 min
Mariano Rajoy i Bertín Osborne, al programa de TVE 'En tu casa o en la mía'

BarcelonaResum en 10 fragments de les declaracions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al programa de Televisió Espanyola presentat pel cantant Bertín Osborne, 'En tu casa o en el mía'. Una actuació del president 'plasma' que està trencant els seus costums i multiplica les seves aparicions públiques i mediàtiques pensant en les eleccions del 20-D.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Quan va morir Mandela, després del funeral vam anar a un hotel a dutxar-nos i vaig aprofitar per anar al gimnàs. Era enorme, només hi havia un senyor i al principi no em vaig adonar que era Barack Obama, fins que va venir i es va posar a parlar amb mi. I jo li vaig dir que m’agradaria anar a la Casa Blanca. Al cap de poc hi anàvem".

2. "Des que vaig tenir l’accident d’helicòpter que vam tenir amb Esperanza Aguirre, no hi he tornat a pujar. Quan hi va haver l’accident de Germanwings, Hollande i Merkel van anar amb helicòpter a la zona de l’accident des de Marsella. Jo vaig dir que no, que hi anava en cotxe. Vaig trigar tres hores i ells, vint minuts, però no em compensava. El 98% de la gent no ha pujat mai a un helicòpter, ni els fa cap falta".

3. "Felipe González? Jo l’he combatut, jo no sóc socialista. Però, un respecte. És un paio que està molt bé, constructiu. Continua sent socialista, jo no, però en tinc una bona impressió".

4. "Jo he estat a la Xina. Cony, que és el segon país del món... i no hi ha pensions, s'hi gasten zero. Aquí hi ha una sanitat pública que et cura, tenim grans infraestructures, l’AVE, ens colpegem sense misericòrdia, però som un país de primera".

5. "Per a mi, ser president del meu país és la pera. És un gran honor. Per molt que te les fotin, és el patrimoni que deixaré als meus fills. Em compensa molt. Hi ha hagut moments molt durs, especialment l’any 2012. Ens havien de rescatar i havíem de tallar.... Mira que ara demanem diners prestats i ens paguen, és surrealista. Però en aquell moment vaig haver de decidir, treure la paga extra als funcionaris, apujar l’IVA, va ser molt dur, incòmode. En els primers temps al govern jo no explicava res, tenia mil milions d’embolics, i segurament no m’explicava bé o no m’explicava... no sempre l'encertes. Ara tens embolics cada dia, però ara vius; aquella època va ser espantosa".

6. "Els que m'acusen de falta d’acció amb Catalunya no sé què és el que volien que fes, alguna barbaritat. Jo crec que he actuat amb prudència, proporcionalitat i fermesa. No cediré mai en la sobirania nacional. La majoria de catalans no volen la independència".

7. "No és fàcil dir què cal fer amb el jihadisme. És molt important la unitat dins de cada país i entre països, després que es barallin pel que els doni la gana. Són molt importants els serveis d’informació, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, s’ha de veure internet... és un tema endimoniat. Arreglar això de Síria és capital... També s’entén que els refugiats marxin, què han de fer, quedar-se allà perquè els matin? Cony, hem de viure en un món en llibertat".

8. "La corrupció m’ha afectat molt, ha estat una cosa tremenda, ens ha fet molt mal com a partit, i és lògic. Però hem pres mesures, hem fet fora molta gent del partit".

9. "Al meu partit, al PP, això de l’economia i generar ocupació ho sabem fer".

10. "L'anglès em costa. Per sort, els meus fills en saben, però en la meva generació no ens enviaven enlloc. Faig classes i per parlar amb Obama, si me’l trobo al gimnàs, me’n surto. El que no puc fer és un discurs sobre el dèficit en anglès, però això no ho fa ningú, només els nòrdics".

stats