Política 01/06/2012

Miquel Calçada: "No vull cap xoc de trens, però això no vol dir que no vulgui la llibertat per al meu país"

El periodista discrepa a RAC1 de les paraules de Josep Piqué al Cercle d'Economia i demana als catalans que treballin per la independència sense mirar què en pensa Espanya

Ara
1 min
El periodista Miquel Calçada / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl periodista Miquel Calçada, comissari de l'organització dels actes commemoratius del 300 aniversari de l'11 de setembre del 1714, confia en la implicació de tota la ciutadania perquè les activitats del 2014 siguin un èxit. "Volem que tot el que va significar, la pèrdua de les llibertats, formi part del debat ciutadà", ha dit. Calçada també vol "projectar una imatge de societat atractiva a tota la gent nouvinguda".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El periodista ha fet aquestes declaracions en una entrevista a RAC1 en què també ha recomanat als catalans que mirin endavant i no donin importància al que es digui o es pensi des d'Espanya.

"La indefinició sobiranista o parlar de xoc de trens no resta credibilitat a Catalunya?", va preguntar ahir Josep Piqué, president del Cercle d'Economia, a Artur Mas en les jornades de Sitges. "Es pot parlar de sobirania d'altres països i no de la catalana?", va respondre el president de la Generalitat.

En relació amb la polèmica, Calçada diu que no vol "cap xoc de trens", però afegeix: "El fet que no ho vulgui no vol dir que no vulgui la llibertat per al meu país".

"Ens equivocarem si pensem que hem de construir això a la contra. Ho hem de construir amb propostes. Sempre he pensat que el dia després de la independència els millors veïns que podem tenir són els espanyols. Ens equivocarem si estem tot el dia mirant a veure què diuen, si xoquem o no xoquem. No cal que siguem tan empàtics pensant què pensaran". "Ets tu que t'has de definir, no en contra dels altres, a favor del que tu creguis", ha conclòs.

stats