Política 03/08/2019

Mor als 74 anys Jaume Casanovas, el primer alcalde democràtic de Vilanova i la Geltrú

Va ser alcalde durant dotze anys i va ocupar els càrrecs de governador civil de Barcelona i de Lleida

Acn
1 min
Jaume Casanovas, en una fotografia compartida per l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i el compte de Twitter del PSC al municipi

Vilanova i la GeltrúEl primer alcalde democràtic de Vilanova i la Geltrú, Jaume Casanovas, ha mort aquesta matinada de dissabte als 74 anys, segons han confirmat diversos dirigents socialistes, entre els quals Miquel Iceta amb un missatge a Twitter. Casanovas, que va ser elegit com a primer alcalde democràtic després de la dictadura franquista, va ocupar el càrrec durant dotze anys, fins al 1991. Entre el 1992 i el 1993 va ser governador civil de la província de Lleida i del 1993 al 1996 ho va ser de la província de Barcelona. La família del dirigent històric del PSC ha rebut el condol a través de les xarxes socials de diversos dirigents socialistes, com Miquel Iceta, que ha remarcat que es tractava d'una persona "fidel als seus principis" i "lleial al socialisme català".

A banda d'Iceta, el compte oficial de la formació a la ciutat també ha agraït la feina feta pel polític, que va començar a militar al Moviment Socialista de Catalunya (MSC) el 1966, on va formar part de la comissió executiva, i que el 1971 va ser membre de l'Assemblea de Catalunya. El 1977 va ingressar al PSC.

L'actual alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau (ERC), li ha dedicat també un record i l'ha definit com "qui va donar llum i prosperitat a la ciutat després de 40 anys de foscor". Per la seva banda, la regidora de Barcelona i exalcaldessa de Vilanova i la Geltrú Neus Lloveras també s'ha sumat a les mostres de condol a través de Twitter, mentre que tant els cupaires, com ERC, com Ciutadans de la ciutat han lamentat la mort de Casanovas als seus comptes corporatius a les xarxes socials.

stats