Política
Política 11/05/2011

Picabaralla a Twitter entre Nadal i Sala Martín pel vot del PSC al Congrés

L'exconseller respon a la xarxa les crítiques dels ciutadans per la postura del seu partit sobre el fons de competitivitat

Redacció
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, i l'economista Xavier Sala i Martín han mantingut una discussió aquest matí via Twitter sobre la decisió del PSC de votar ahir al Congrés a favor del PSOE i en contra de la resta de diputats catalans en relació amb la moció presentada per CiU per demanar al govern espanyol el pagament del fons de competitivitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sala i Martín ha obert el foc penjant a la xarxa de microblòguing un enllaç a la tensa entrevista que Manel Fuentes va fer ahir a Catalunya Ràdio a Nadal, i ha afegit que el periodista va "desemmascarar" el PSC per la seva posició "hipòcrita". Nadal ha respost amb un simple "Au va!", que ha donat peu a l'economista a insistir i demanar-li: "No sé pas com heu pogut dormir tranquils aquesta nit!". La resposta del líder socialista no s'ha fet esperar: "La tranquil·litat que dóna la frivolitat dels altres! I tu ho saps!". Segons Sala i Martín, però, Nadal "s'equivoca" quan parla de la frivolitat "dels altres", ja que, en la seva opinió els frívols són els que "són esclaus del seu partit". I per això, pregunta: "No t'agradaria ser lliure?". Nadal ha aturat aquí la conversa, però l'economista ha fet encara un últim tuit per destacar que, després de llegir-la, Jordi Basté ha proposat per antena i "sense preguntar" un debat entre tots dos per al proper dimarts al seu programa.

Sala i Martín, però, no ha estat l'únic que ha obligat Nadal a tuitejar sobre el posicionament del PSC a Madrid. Des d'ahir, molts ciutadans li han enviat piulades demanant-li una explicació, i ell n'ha respost moltes. Per exemple, en resposta a @jacriado, Nadal ha assegurat que "El PSC tria sempre Catalunya encara que alguns en dubtin", i ha afegit: "El que no tria és el tacticisme calculador". Nadal també ha piulat, en resposta a @scasasmateo, que "La moral es juga en un altre terreny, no en el que fabriquen els adversaris".

Amb @dedu_mc88, que defensava que la proposta de CiU "dóna als catalans el que és nostres", Nadal li ha contestat que "no per votar-ho per tercera vegada seria més nostre", mentre que a @eduardlorda, que considerava "una vergonya el que va passar ahir", li ha replicat: "La vergonya va ser perdre una oportunitat de guanyar la votació", en referència al fet que CiU es va negar a donar suport a l'esmena proposada pels socialistes. D'altra banda, Nadal també ha recordat a @ignasiplaza que el PSC "va votar dues vegades" i que "va instar el Govern a negociar", però que l'executiu "no va fer res".

stats