NOU CICLE POLÍTIC
Política 22/03/2013

Junqueras denuncia que Duran qüestiona el procés "constantment" i "impunement"

En declaracions a Catalunya Ràdio, el president d'ERC insta CiU a ser-ne "conscient" i a fer "el que cregui que ha de fer"

Ara
2 min
OBJECTIU: EIXAMPLAR EL FRONT COMÚ CONTRA EL DÈFICIT DEL 0,7%
 CiU i ERC es van quedar sols al ple anterior a l'hora d'instar el Govern a negociar amb l'Estat una flexibilització de l'objectiu de dèficit, atès que ni el PSC ni ICV van votar la moció dels republicans. Dissabte a la cimera anticrisi ho tornaran a intentar i ahir Artur Mas va apel·lar al "sentit de país" per sumar adhesions a la seva reivindicació.

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, denuncia que el líder de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, qüestioni "constantment" el procés endegat per Catalunya, i que ho faci de manera "impune".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Junqueras ha assegurat que no li agrada entrar en "debats estèrils de declaracions i contradeclaracions", però no s'ha mossegat la llengua quan se li ha demanat que valorés les paraules de Duran i Lleida ahir, quan va posar en dubte l'acord de governabilitat segellat entre CiU i ERC, i va assegurar que els republicans s'anirien desmarcant del Govern amb el temps. Junqueras ha assegurat que Duran i Lleida "constantment posa en dubte el procés, el propi president de la Generalitat, els consellers i el paper d'ERC" com a soci de Govern. "Ho fa molt sovint" i "impunement", ha lamentat Junqueras, alhora que ha llançat la pregunta a l'aire de "què passaria si això mateix ho fes tan sovint la número dos d'ERC". "Quina seria la resposta de la societat?", ha qüestionat el líder d'ERC, que ha instat als "militants i càrrecs de CiU" a ser-ne "conscients" i a fer "el que creguin que han de fer".

Junqueras ha refermat el compromís d'ERC amb el pacte de governabilitat segellat amb el Govern, però ha advertit que, per davant de tot, ERC és i serà un "soci fidel del poble de Catalunya". En aquest sentit, ha assegurat que el compromís del partit és "ajudar el Govern a prendre les millors decisions" pel país i pels catalans, i ha advertit que ERC no donarà suport a cap política que vagi "en contra del poble de Catalunya". En aquesta línia, ha tornat a posar en dubte el suport incondicional d'Esquerra als comptes de la Generalitat pel 2013, i ha assegurat que ERC "no avalarà uns pressupostos que decideix el ministre d'Hisenda". En aquesta línia, Junqueras també s'ha referit a la dràstica retallada en el pressupost de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El dirigent republicà ha refermat que ERC "defensarà els mitjans públics, perquè són imprescindibles" pel país, i ha sentenciat que si depèn d'ERC, "ningú desmantellarà les eines imprescindibles pel futur del país".

stats