DIADA DE MALLORCA
Política 30/12/2012

Junqueras preveu que la consulta catalana farà créixer l'independentisme a les Illes Balears

ERC aspira a facilitar un pacte entre les forces de l'esquerra nacional balear que assumeixi la independència com a objectiu

Roger Tugas
1 min

PalmaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha intervingut aquest diumenge en un dinar organitzat pels republicans a Inca amb motiu de la Diada Nacional de Mallorca, on ha assegurat que "el millor que li pot passar a Mallorca i a les Illes és que el seu futur estigui en mans dels ciutadans de Mallorca i les Illes". En aquest sentit, el líder republicà ha alertat que "la independència serà molt difícil, ens posaran tantes traves com puguin, però és l'únic camí raonable", i ha assegurat que el seu partit "farà tot el possible" perquè es realitzi el referèndum. Llavors, ha afegit que el nou estat català incentivarà el dèficit fiscal de les Illes Balears i, amb això, l'independentisme a aquest territori. "Un cop fet i guanyat el referèndum, a qui creieu que vindran a cobrar els 900.000 milions d'euros [de deute públic de l'administració central de l'Estat]?", s'ha preguntat irònicament, i ha afirmat que "coses que abans es veien llunyanes esdevenen possibles".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el president d'ERC a Mallorca, Joan Lladó, s'ha reptat a "ser capaços que l'espai de l'esquerra nacional a les Illes Balears faci un pacte per sobreviure", un missatge adreçat al PSM, Iniciativa Verds i Entesa per Mallorca, que estan ultimant una coalició de caràcter progressista i sobiranista, de moment sense els republicans. De fet, entre el mig miler de persones del dinar -un dels actes més nombrosos d'ERC a Mallorca-, hi havia representants d'aquests partits. Lladó, però, reclama que l'entesa tingui "fortalesa ideològica" per no limitar-se a "anar contra [el president balear, José Ramón] Bauzá" i que "digui ben fort que la independència és la solució".

stats