Política 05/10/2021

El Parlament escull Assumpta Escarp com a nova vicepresidenta segona del Parlament

El PSC, En Comú Podem i Ciutadans voten a favor de la substituta de Granados, mentre que ERC i JxCat voten en blanc

2 min
La diputada del PSC Assumpta Escarp, en una intervenció al Parlament

BarcelonaLa composició de la mesa del Parlament es manté intacta malgrat la renúncia d'Eva Granados com a vicepresidenta segona. La socialista va deixar el càrrec vacant per ocupar el lloc com a portaveu del PSOE al Senat i, des d'aquest dimarts, la substitueix a la mesa la diputada Assumpta Escarp, una de les figures més veteranes del partit i que coneix bé el funcionament de la cambra. El ple ha fet efectiva l'elecció (que va avançar l'ARA) amb els vots a favor del PSC, En Comú Podem i Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el cas de l'elecció dels vicepresidents de la mesa, el reglament estableix que cada diputat ha d'escriure un nom a la papereta i en surten elegits els que per ordre correlatiu obtinguin més vots. En aquesta ocasió JxCat i ERC han facilitat la tria d'Escarp votant en blanc i sense proposar cap candidat alternatiu. El PP ha fet servir la mateixa fórmula, mentre que els diputats de la CUP han votat nul. Només els parlamentaris de Vox han posat un altre nom damunt la taula, el de la diputada d'extrema dreta María García Fuster.

Així, els socialistes mantenen els seus dos representants a la mesa –Ferran Pedret és secretari primer–, que continua amb tres dones al capdavant, amb Laura Borràs a la presidència i Alba Vergés a la vicepresidència primera, una circumstància inèdita. Escarp (Terrassa, 1957) és diputada al Parlament des del 2015, on ha treballat sobretot en temes de salut. Abans havia sigut secretària d'organització del PSC (2014-2016), tot i que la major part de la seva carrera política s'ha desenvolupat a l'Ajuntament de Barcelona, on va ser cap de gabinet de Joan Clos quan era tinent d'alcalde i també quan va passar a ser alcalde, i va ser regidora de Participació Ciutadana i Urbanisme, així com tinent d'alcalde de Seguretat.

Queda pendent la substitució de Granados a l'hemicicle. La secretària de medi ambient dels socialistes i primera tinent d'alcalde de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio, ocuparà el seu escó a partir del 18 d'octubre.

stats