Política 06/02/2019

Patrulles dels Mossos a tots els jutjats per ordre del TSJC

A partir d'aquesta nit es posa en marxa un dispositiu de protecció

Pau Esparch
2 min
Els jutjats de Figueres dilluns amb fems a les portes

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han posat en marxa aquesta nit un dispositiu per tenir patrulles a totes les seus judicials. Segons ha pogut saber l'ARA, la policia catalana ha activat aquesta mesura després de rebre una ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que demanava una protecció presencial permanent a tots els equipaments judicials del país, que són una cinquantena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que dilluns diversos jutjats apareguessin amb les portes plenes de fems, dimarts la sala de govern del TSJC va fer la petició de protecció als Mossos, que aquesta tarda s'ha convertit en una ordre de l'alt tribunal. Per fer-la efectiva, la policia catalana ha desplegat aquest dispositiu amb una patrulla a cada equipament judicial com a mínim.

El desplegament, segons fonts pròximes al cos, repercutirà de ple en la disponibilitat dels efectius dels Mossos. El mateix conseller d'Interior, Miquel Buch, ja va avançar dimarts que suposarà una "situació nouvinguda" que tindrà una "afectació directa" per a la policia catalana, que arrossega una falta d'agents a l'espera que es graduïn les noves promocions.

Fins ara els Mossos havien dut a terme el dispositiu Toga –que és com s'anomena l'operatiu policial que es desplega als jutjats–, que s'anava modulant en funció de les necessitats i dels riscos potencials. En aquest sentit, la policia catalana ja havia pres la decisió, de cara al judici de l'1-O i com a mesura preventiva, de reforçar la vigilància que fan habitualment a l'exterior de les principals seus judicials.

En el comunicat que va publicar la sala de govern del TSJC, l'alt tribunal també va instar la fiscalia a investigar els "atacs" dels CDR, que van reivindicar l'acció de dilluns als jutjats. Tot el poder judicial va sortir en bloc a expressar la seva condemna dels fets.

stats