RENOVACIÓ AL PSOE
Política 11/06/2014

Patxi López no optarà a la secretaria general del PSOE

L'encara secretari general del PSE es ratifica en l'opció de no competir pel càrrec tot i la renúncia a fer-ho de Susana Díaz, a qui donava suport

Efe
2 min

MadridEl secretari general del PSE i exlehendakari, Patxi López, ha anunciat aquest dimecres que manté la seva decisió de no optar a la secretaria general del PSOE. Després de la decisió de la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, de no aspirar a encapçalar el PSOE, López ha rebut "nombroses" peticions de militants i dirigents perquè reconsiderés la seva posició de no competir pel lideratge, segons un comunicat difós pels socialistes bascos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Patxi López ha expressat el seu agraïment per aquestes mostres de confiança, però s'ha ratificat en la seva determinació: "La meva posició segueix sent la d'ajudar i no una altra". "Les raons que em van portar a apartar-me per facilitar el camí a altres persones que puguin encapçalar el projecte socialista renovat segueixen vigents. Em sento amb forces i ganes, però considero que en aquests moments la meva millor contribució al Partit Socialista és la d'oferir la meva ajuda i el meu total suport a la persona que la nostra militància triï lliurement per dirigir-lo en el procés congressual convocat", ha explicat Patxi López.

"Sigui qui sigui el nou secretari general", ha afegit, "sap que pot comptar amb el meu esforç incondicional en la tasca de construir un partit fort i unit, i defensar un projecte progressista que generi confiança i il·lusió en la ciutadania, davant del panorama de desigualtat i resignació a què ens condueixen les polítiques de la dreta neoliberal", ha conclòs.

López s'ha ratificat així en la posició que va anunciar dos dies després de les eleccions europees del 25 de maig, en què el PSE-EE va obtenir 104.515 vots, poc més de la meitat que fa cinc anys. Llavors, López va anunciar que deixava el càrrec i va convocar un congrés extraordinari del PSE-EE previst pel setembre.

Sobre el seu paper a nivell federal, després de mesos en els quals va aparèixer com un dels principals candidats per a les primàries, López va dir que es veia més "ajudant que competint" pel càrrec de secretari general. Posteriorment, va ser un dels dirigents que va donar suport públicament a Susana Díaz.

Unes hores després de la renúncia a competir de la presidenta andalusa, Patxi López va dinar a Sevilla amb Díaz per parlar de la situació del PSOE, cosa que va alimentar els rumors que el dirigent basc podria reconsiderar la seva decisió i tornar a la "carrera".

Finalment, a dos dies que comenci el període per a la recollida d'avals per als candidats a la secretaria general del PSOE, López ha confirmat que no competirà.

stats