Política 05/03/2013

El ministre de Defensa, sobre el fiscal català: "Espanya és un estat de dret i qui el conculqui s'hi haurà d'enfrontar"

Pedró Morenés sosté que els expedients informatius al fiscal en cap de Catalunya i el general Chicharro demostren que l'estat de dret "funciona"

Acn
2 min
El ministre de Defensa, Pedro Morenés / ACN - Marta Guasch

MadridEl ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha respost aquest dimarts a les manifestacions del president de la Generalitat, Artur Mas, en què va afirmar que la decisió del fiscal general de l'Estat d'apartar el cap de la fiscalia a Catalunya per donar suport al dret a decidir i la manca de resposta per part de l'Estat a les declaracions del general José Antonio Chicharro sobre la intervenció militar a Catalunya demostren que Espanya és un país "amb poc sentit democràtic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot plegat, segons Morenés, demostra que "està funcionant l'estat de dret". "Crec que Mas vol que funcioni l'estat de dret", ha dit, i "Espanya és un estat de dret i sigui qui sigui que el conculqui s'hi haurà d'enfrontar, que és la base d'un estat democràtic".

El titular de Defensa ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a la Cope en què ha recordat que el general Chicharro ja ha estat objecte d'un expedient informatiu per part del seu superior jeràrquic per les seves manifestacions, i ha apuntat que cal actuar d'aquesta manera perquè "no es jutja pel que aparegui als diaris, sinó que hi ha d'haver un tràmit que precisament respecta aquest estat de dret".

Una situació que equipara a la del fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol. El ministre ha recordat que el seu superior, Eduardo Torres-Dulce, "considera" que les seves paraules sobre el dret a decidir "poden ser constitutives d'algun tipus d'acció contra el dret", i per aquest motiu també li ha obert un expedient.

El ministre també ha valorat les crítiques de part de la població per les maniobres aèries de l'exèrcit de l'aire en determinades zones de Catalunya. "Crec que l'ús de la exageració en termes polítics està al dia", ha dit, perquè "les forces armades han fet exercicis en determinades zones d'Espanya durant 30 anys, i a Catalunya fa 35 anys que es fan vols i ningú havia dit mai res", però en el marc de la discussió política "s'exageren arguments amb intencions que tenen poc a veure amb el que passa en realitat".

stats