Política 05/11/2014

"No es posi nerviós, senyor Pujol, com vostè cauran tots": el vídeo de Podem contra la corrupció

Hores després que el CIS situés Podem com a primera força en intenció directa de vot, el grup de Pablo Iglesias adverteix els polítics corruptes fent servir unes paraules de l'expresident Pujol al Parlament

Ara
2 min

BarcelonaMolts analistes destaquen que, tot i el fulgurant èxit de Podem en les enquestes, per obtenir un bon resultat electoral la formació de Pablo Iglesias necessita mantenir l'atenció ciutadana al voltant del tema que ha fet que sigui la gran força a l'alça de la política espanyola: la corrupció. I el cert és que poques hores després que el CIS situés Podem com a primera força en intenció directa de vot, el grup de Pablo Iglesias ha penjat un vídeo a les xarxes en què fa un repàs dels casos de corrupció més polèmics dels últims anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el vídeo, amb fragments d'informatius de televisió, es recorden casos com el de Luis Bárcenas, el cas dels ERO a Andalusia, les targetes opaques de Bankia, el cas Urdangarin i la implicació de la infanta Cristina, i diferents càrrecs polítics, com Ángel Acebes, Jaume Matas i Francisco Álvarez Cascos.

El vídeo acaba amb un fragment de la compareixença de l'expresident Pujol al Parlament i amb declaracions fetes als mitjans per Francisco Granados, empresonat en el marc de l'operació Púnica. La veu del líder de Podem, Pablo Iglesias, adverteix: "No es posi nerviós, senyol Pujol, que com vostè cauran tots". El vídeo acaba denunciant el règim polític actual per corrupte, i ho il·lustra amb una foto del pacte del Majestic, pel qual CiU va permetre la investidura de José María Aznar com a president. I, després de ficar en la mateixa galleda PP i PSOE —mentre parla de corrupció mostra una imatge d'una encaixada de mans entre Rajoy i Sánchez a la porta de la Moncloa— acaba amb una fotografia de Rajoy i les paraules d'Iglesias: "Cauran tots".

stats