POLÍTICA
Política 24/03/2012

El PP emplaça Mas a "posar ordre" en el seu entorn sobiranista

Fa una crida a què CiU "recuperi el seny" que creu que li falta a un govern català instal·lat en posicions "maximalistes radicals"

Efe
2 min

BarcelonaEl PPC apel·la a la responsabilitat del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè "posi ordre" en el seu entorn sobiranista, de manera que CiU "recuperi el seny perdut" i la serenitat que creu que li falta a un govern català assentat en posicions "maximalistes radicals". El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha confessat la profunda preocupació del seu partit per la "deriva independentista" que està prenent CiU, una formació que, segons ell, està perdent "el seny i el sentit comú de que sempre havia presumit", sobretot quan Convergència protagonitza un congrés de marcat caràcter sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per als populars, la federació nacionalista ha virat de la centralitat a plantejaments "maximalistes radicals" que es materialitzen en crides "incendiàries", en què a més el PPC hi veu segones intencions: "hi ha provocacions perquè abandonem la nostra posició central", ha esgrimit Millo. "No caurem en el parany que alguns ens volen posar perquè abandonem la centralitat. Potser no els interessa que el PP sigui percebut com un partit seriós i responsable, però nosaltres no ens mourem d'aquesta posició. Si ells decideixen anar a la muntanya, ja ho explicaran als catalans ", ha exclamat. Així, Millo detecta, amb preocupació, "por i nervis" en un govern català que té la missió de portar el timó d'un vaixell "enmig de la tempesta": "Mas va dir que calia tenir el cap fred, el cor calent, el puny ferm i els peus a terra, i el que estan fent ara no és això", ha lamentat Millo.

Compatible amb seguir sent socis

Malgrat la seva preocupació per la "deriva independentista" de l'Executiu català, el PPC considera perfectament compaginable ser el soci del Govern per executar els ajustos pressupostaris i vetllar per l'austeritat i, alhora, erigir-se com a fre del caire "separatista" que està adquirint CiU, al seu entendre.

stats