Política 02/11/2014

Podem ja és la primera força en intenció de vot, segons 'El País'

Una enquesta de Metroscopia col·loca per primer cop Podem per davant del PSOE i del PP

Ara
1 min
L’enquesta del CEO indica que els vots de Podem a Catalunya procedirien sobretot del PSC, ICV i Ciutadans.

BarcelonaUna enquesta de Metroscopia que aquest diumenge publica el diari 'El País' col·loca Podem com a primera força en intenció de vot en unes eleccions generals. En concret, el sondeig li atorga una intenció de vot del 27,7%, per davant del 26,2% que té el PSOE i del 20,7% del PP, que cau fins a la tercera plaça. Aquest resultat altera completament el mapa polític espanyol, que des de la desfeta de la UCD el 1982 ha estat dominat per PP i PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ascens de Podem ha estat vertiginós, ja que en l'anterior baròmetre, de fa només un mes, la formació de Pablo Iglesias tenia un 13,8% d'intenció de vot. És a dir, Podem ha doblat la seva expectativa de vot en un mes marcat pels escàndols de corrupció i la crisi de l'Ebola. IU-ICV i UPyD també veuen retallades les seves expectatives de vot per l'ascens de Podem. Els primers passen d'un 5,2% a un 3,8% en un mes, i el partit de Rosa Díez es manté en el 3,4%, lluny del 4,7% que va assolir a les eleccions del 2011.

Tot i això, la caiguda més important és la del PP, que perd 10 punts en només un mes i passa del 30,2% al 20,7%. El PSOE de Pedro Sánchez també baixa però no tant: del 30,9% al 26,2%.

stats