Política 07/04/2014

El príncep Felip: "Catalunya i Espanya volen forjar, juntes, un futur brillant i esperançador”

Felip posa la multinacional Puig com a exemple del que Catalunya i Espanya poden aconseguir juntes

Agències
2 min
El príncep Felip brindant amb el president Mas, durant l'acte d'inauguració de la nova seu de Puig / EFE

L'Hospitalet de LlobregatEl príncep Felip ha afirmat que la multinacional catalana Puig és un exemple del que Catalunya i la resta d'Espanya poden aconseguir juntes. Ho ha dit aquest dilluns durant la inauguració de la nova seu corporativa de l'empresa, en el que ha estat la seva sisena visita a Catalunya des de principi d'any. La nova visita de l'hereu de la casa reial no és causal, i s'emmarca en l'èmfasi que la casa reial i el govern espanyol estan intentant posar a l'hora d'augmentar la presència de les institucions de l'Estat a Catalunya amb l'objectiu de "reforçar allò que ens uneix", tal com va assegurar un portaveu de la Zarzuela.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest component polític s'ha posat de manifest de forma clara durant el discurs del príncep, pronunciat davant del president Mas. Durant el brindis d'inauguració de la nova seu de la firma, coincidint amb el seu centenari, Felip ha dit sobre la companyia: "És un exemple dels millors valors empresarials que Catalunya i el conjunt d'Espanya volen projectar al món. Gràcies per això, per aconseguir-ho i per apostar per aquest futur brillant i esperançador que volem forjar tots junts".

Durant un discurs en què ha combinat català i castellà, ha afegit sobre la firma: "Porta la més bona imatge de Catalunya i d'Espanya per tot el món i ens dóna molt bones raons per ser optimistes en la plena superació de la crisi i el progrés de la nostra economia". Felip ha incidit que la internacionalització és clau per superar la crisi, i que aquesta companyia és "un exemple del millor esperit emprenedor i empresarial català que sap coordinar eficàcia, resultats, servei al consumidor i compromís amb la societat".

Com a clausura prèvia al brindis, ha afegit: "Us desitgem que seguiu tenint històries plenes de gust, de bona fragància i bon estil per a Catalunya i Espanya", després de destacar que la Torre Puig, construïda a l'Hospitalet de Llobregat, és "exponent de l'excel·lència de la millor arquitectura espanyola". L'edifici és obra de Rafael Moneo, present a a la inauguració.

A més del príncep Felip i el president Mas, a l'acte hi eren, per part catalana, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín; en representació del govern espanyol hi han assistit el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i la delegada a Catalunya, Llanos de Luna.

stats