Política 07/05/2019

PSC, Cs i comuns celebren que De Gispert renunciï a la Creu de Sant Jordi però lamenten que no l'hi retirés el Govern

Eva Granados considera un "menysteniment del Govern al Parlament" que hagués atorgat el guardó a una persona reprovada per la cambra

Ara
2 min
La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, en una roda de premsa

BarcelonaEls grups de Ciutadans, el PSC i Catalunya en Comú han compartit aquest dimarts la seva indignació pel fet que l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert hagi renunciat a la Creu de Sant Jordi, ja que consideren que el Govern li hauria d'haver retirat el guardó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El menysteniment del Govern de Quim Torra i Pere Aragonès cap a la institució del Parlament es demostra en el fet que es reconegués una persona que ha sigut reprovada" per la cambra, ha lamentat la diputada socialista Eva Granados. El PSC havia registrat una proposta de resolució al Parlament per instar-lo a retirar la Creu de Sant Jordi a De Gispert, que finalment ha decaigut per la renúncia de l'expresidenta del Parlament al guardó.

Al seu torn, Nacho Martín Blanco (Cs) ha qualificat de "ridícules" les explicacions de De Gispert per renunciar al càrrec, així com "la pretensió que això ha sigut només per un tuit, perquè porta una llarga llista de piulades xenòfobes que demostren el seu caràcter excloent, totalment compatible amb el del senyor Torra". A diferència del PSC, Cs sí que manté la petició de compareixença del president al Parlament per explicar per què va atorgar la Creu de Sant Jordi a De Gispert: "És preocupant que el president de la Generalitat pretengués fer una alta distinció a una persona que ha tingut aquest comportament", ha lamentat Martín Blanco. "El senyor Torra i el senyor Carles Puigdemont continuen considerant-la una persona que ha fet una tasca molt honorable per defensar la concòrdia i el civisme a Catalunya", ha apuntat.

"Ha hagut de ser la mateixa persona que havia de rebre la medalla qui d'alguna manera ha salvat la imatge del Govern", ha reblat per la seva banda la diputada dels comuns Susana Segovia. "És una mostra més del desgovern entre JxCat i ERC", ha considerat. I ha afegit: "Portem una setmana parlant de símbols, medalles i reconeixements, mentre continua la manca de govern de la Generalitat".

D'altra banda, Granados ha recordat la polèmica d'aquest cap de setmana, en què la ministra de Justícia, Dolores Delgado, va marxar de l'homenatge de la Generalitat a les víctimes de Mauthausen després que s'hi recordessin els presos polítics. Granados ha acusat el Govern de "banalitzar el nazisme i el feixisme" i ha anunciat que els socialistes han presentat una proposició de llei per denunciar-ho al Parlament.

stats