Política 18/02/2015

L'excap de premsa de Pujol: "Ferrusola defensava el dret dels seus fills a ser compensats"

Ramon Padrós diu a Rac1 que les relacions de la família de l'expresident amb el Govern havien causat "malestar" en destacats personatges del Govern com el que va ser secretari general de la Presidència Joaquim Triadú

Ara
2 min
Ramon Padrós, dilluns en la comissió d'investigació del cas Pujol, amb el president de la comissió, David Fernández / ARA

Barcelona"Marta Ferrusola defensava el dret dels seus fills a guanyar-se la vida, a ser compensats pel patiment per la devoció i l'entrega del pare i la mare per Catalunya". L'excap de premsa del qui va ser president de la Generalitat Jordi Pujol, Ramon Padrós, ha afirmat aquest dimecres a Rac1 que la dona de l'expresident havia arribat a incomodar a membres destacats del Govern, com el que va ser secretari general de la Presidència Joaquim Triadú, que ha insinuat que va plegar per aquests afers.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Padrós ha admès que Ferrusola li havia demanat que fes un comunicat per desmentir una informació relacionada amb els negocis dels fills que havia publicat una revista. "Em va sorprendre que la dona del president truqués al cap premsa de Presidència", ha explicat, malgrat que ha admès que ell es va "oferir" a fer el que li demanava, que no era altra cosa que "negar-ho tot", cosa que diu que finalment no es va "veure amb cor" de fer. Finalment, el comunicat el va fer Joaquim Pujol, cosí de l'expresident i secretari general de la Presidència en aquella època.

Per això, Padrós ha vingut a dir que Ferrusola -que ha explicat que sempre viatjava, amb "agenda personal" pròpia, en els viatges de l'expresident per participar al Fòrum Econòmic de Davos, a Suïssa- no demanava favors habitualment a l'equip de Presidència fora del cercle familiar, perquè no li calia: "Tenia un fill director general, un cosí secretari general, el marit president... a qui havia de demanar favors?". "El que tenia jo, un cap de premsa, que tampoc és que estigui a la cuina, eren indicis. S'alimentava una certa incomoditat, alguna tensió fins i tot, que creaven tots aquests temes", ha reconegut.

"Ho hagués denunciat"

El qui va ser cap de premsa de Jordi Pujol ha assegurat que si mai hagués "vist" actuacions irregulars, "les hauria denunciat". Després que en la comissió d'investigació digués que alts càrrecs havien advertit Pujol del risc dels afers de la seva família, Padrós ha argumentat aquest dimecres que no va ser "testimoni de cap advertiment", però sí que va ser "coneixedor de la inquietud i que algun d'ells li havia fet arribar al president". Es referia a Triadú, que "no es trobava còmode" amb aquests afers.

De fet, segons la seva versió, "el malestar que es creava al voltant d'aquestes activitats era l'únic motiu que l'entorn polític més proper a Pujol veia capaç de poder erosionar el líder, que no podia ser erosionat en unes eleccions". "Malauradament el temps els ha donat la raó", ha conclòs.

stats