Política 26/05/2018

Torrent insisteix que tots els consellers nomenats per Torra tenen els seus drets polítics "intactes"

El president del Parlament denuncia "la nova ingerència" de l'Estat en no publicar els noms

Ara
1 min
El president del Parlament, Roger Torrent, durant el ple del 5 d’abril passat a l’hemicicle de la cambra catalana.

BarcelonaEl president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat aquest dissabte que els consellers nomenats pel president de la Generalitat, Quim Torra, tenen tots els seus drets polítics "intactes" i haurien de poder exercir el càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a TV3, Torrent ha defensat que hi ha "una nova ingerència" per part de l'Estat en seguir sense publicar els nomenaments dels consellers al 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC).

Ha insistit que només li correspon a Torra nomenar els membres del Govern i ha considerat il·legal que l'Estat no publiqui els seus nomenaments, ja que es tracta d'un "acte degut" que s'hauria de fer de manera automàtica, segons ha dit.

Torrent també ha afirmat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució no hauria d'allargar-se més en el temps i que, quan s'aixequi, una de les prioritats ha de ser recuperar el que la intervenció de l'autonomia ha "laminat, derruït o posat en perill ", i ha posat especial èmfasi en les polítiques socials.

El president del Parlament ha explicat, també, que ha transmès als presos polítics que no es mourà "ni un mil·límetre" en la defensa dels seus drets polítics i civils i ha demanat al govern espanyol que s'obri al diàleg.

Torrent també ha indicat que en una democràcia madura i en un estat de dret sòlid "sentències com la del cas Gürtel comportarien dimissions polítiques evidents i molt notòries".

stats