Política 19/01/2016

El sou del personal del sector públic de la Generalitat s'apujarà un 1% aquest 2016

Així ho ha assenyalat la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior a la primera reunió ordinària del nou executiu català

Oriol March
1 min
El president Puigdemont amb el vicepresident Junqueras, aquest dimarts al Palau de la Generalitat / PERE VIRGILI

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha avançat aquest dimarts que el Govern ha aprovat en la seva primera reunió ordinària incrementar un 1% el sou del personal del sector públic de la Generalitat per al 2016. "Tenint en compte la situació de pròrroga pressupostària de la Generalitat, l'executiu ha hagut d'aprovar un decret específic per actualitzar el marc normatiu vigent i fer viable l'aplicació de l'increment salarial contingut a la normativa bàsica estatal", assenyala la documentació distribuïda als periodistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha explicat que l'impacte econòmic d'aquest increment és de 110,2 milions d'euros que, mentre no s'aprovi el pressupost per al 2016, assumirà cada departament a càrrec dels crèdits consignats per al 2015. La consellera de la Presidència ha insistit que l'escenari més desitjable és que s'aprovin els comptes per aquest any al maig, però de moment no està garantit el suport de la CUP als números del Govern.

En aquesta legislatura, els aspectes econòmics i pressupostaris depenen del vicepresident Oriol Junqueras, que el mateix dia de la presa de possessió com a conseller d'Economia va determinar que espera tenir aprovats els pressupostos al maig.

stats