POLÍTICA
Política 02/10/2013

El TC torna a rebutjar la recusació del seu president instada per la Generalitat

El ple de l'alt tribunal reitera que haver militat al PP no resta independència a Pérez de los Cobos en els afers que afecten Catalunya

M.colomer
1 min

BarcelonaNou cop de porta del Tribunal Constitucional a les demandes de la Generalitat. El ple de l'alt tribunal ha resolt aquest dimecres no admetre a tràmit els recursos de súplica del Parlament i la Generalitat perquè el president del TC sigui apartat de la discussió dels afers que afecten Catalunya després que admetés que havia amagat al Senat la seva militància al PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el Tribunal Constitucional ja va avalar al setembre la compatibilitat del càrrec i la militància política de Pérez de los Cobos. La Generalitat i el Parlament van recórrer aquella decisió, però el TC ni tan sols ha admès a tràmit els recursos.

Qüestions claus

El Tribunal Constitucional té pendent la resolució de qüestions de transcendència per a Catalunya com la declaració de sobirania del Parlament o el bloqueig per part de l'Estat d'impostos que volia aplicar la Generalitat, entre altres qüestions que afecten l'autogovern.

stats