Política 28/03/2017

El TSJC dóna una setmana al Parlament perquè entregui la documentació sobre la resolució del referèndum

També demana al Tribunal Constitucional que li entregui les notificacions i requeriments fets al Parlament sobre la votació

Montse Riart
1 min
Forcadell i els altres quatre membres sobiranistes de la Mesa mostren a les càmeres la notificació del TC

BarcelonaLa magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i tres membres més de la mesa per haver tramitat la resolució del referèndum ha donat una setmana a la cambra perquè li entregui tota la documentació referent a la tramitació de la resolució sobre la votació, anul·lada pel Tribunal Constitucional (TC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El TSJC ha demanat una còpia de les resolucions del Parlament 263/XI de 19 de juliol del 2016 i de la 306/XI de 6 d'octubre que va provocar l'obertura de la investigació. També vol que el Parlament li entregui l'acta del ple on es va tramitar la resolució sobre el referèndum, les actes de les reunions de la mesa del Parlament i de la junta de portaveus d'aquell dia i l'anterior, les dues propostes de Junts pel Sí i la CUP i la notificació de la interlocutòria del TC advertint els membres de la mesa.

La magistrada també ha donat el mateix termini al Constitucional perquè li envii una còpia de les notificacions i requeriments fets a la cambra arran de la tramitació de la resolució del referèndum. La fiscalia considera que els quatre querellats (Carme Forcadell, Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet) no només van desobeir la Constitució tramitant la votació, sinó que pretenien una "derogació oberta i deliberada" de la carta magna.

stats