Política 18/11/2014

Turull: “Si aquestes alçades algú dubta de la determinació de Mas és que viu a un món diferent”

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, assegura que l'actuació de la Fiscalia demostra que "no hi ha separació de poders" a Espanya

L.vicens / N.orriols
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha criticat aquest dimarts, en roda de premsa, que es posi en dubte la "determinació" del president de la Generalitat, Artur Mas, en relació al procés sobiranista. "Si aquestes alçades algú dubta de la determinació de Mas és que viu a un món diferent", ha assegurat Turull.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera el portaveu de CiU ha respost a la CUP, que ha assegurat que està en "sospita permanent" d'un pacte entre elits catalanes i espanyoles. "No ens movem en aquests paràmetres", ha dit Turull, i ha assegurat que qui pensi el contrari "s'allunya del sentir majoritari de la societat catalana i també de l'estat". Ho demostra, per Turull, la mateixa actitud de l'executiu espanyol.

En relació a una possible reunió entre el president espanyol, Mariano Rajoy, i el president Mas —una reunió que ha convidat a mantenir el portaveu del Govern, Francesc Homs— Turull l'ha valorat postivament perquè és una "bona oportunitat" per palpar què passa a Catalunya. Així, ha aconsellat al cap de l'executiu espanyol que "escolti" a la societat catalana.

"Vergona aliena"

Sobre el conflicte protagonitzat per la Fiscalia del TSJC i el Fiscal General de l'Estat, Turull ha assegurat que és de "vergonya aliena" i ha assegurat que demostra que "no hi ha separació de poders" a l'estat. "No sé com són capaços de fer-ho tan malament", ha dit Turull.

stats