Política 04/10/2012

Vidal-Quadras diu que va fer les seves polèmiques declaracions "en clau irònica"

El vicepresident del Parlament Europeu acusa els "nacionalistes identitaris" catalans a l'Eurocambra d'"ensenyar la poteta totalitària"

Efe
1 min
Aleix Vidal-Quadras, aquest dijous a Intereconomía

BarcelonaEl vicepresident del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras, ha explicat que les seves declaracions sobre el debat independentista a Catalunya les va fer en "clau irònica" i ha acusat els diputats "nacionalistes identitaris" catalans al Parlament Europeu d'"ensenyar la poteta totalitària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En clau irònica vaig dir que un general de brigada de la Guàrdia Civil prendria el comandament dels Mossos d'Esquadra com a part de l'operació estrictament constitucional de restablir l'Estat de Dret trepitjat pel President de la Generalitat", ha dit aquest dijous en un apunt al seu blog.

Aquest text arriba després que els eurodiputats de CiU, ERC i ICV demanessin al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, que desautoritzés Vidal-Quadras per haver, segons el seu parer, encoratjat una intervenció militar i la supressió de les institucions democràtiques de Catalunya, si aquesta opta per la independència. "La lliçó a extreure d'aquest incident és que els nacionalistes identitaris, quan es descuiden, ensenyen la poteta totalitària i s'apressen a acovardir als seus adversaris per fer callar la seva veu", ha considerat Vidal-Quadras.

La majoria dels ciutadans "distingeix qui és el veritable demòcrata"

I ha afegit: "Amb mi punxen en os perquè una gran majoria dels nostres conciutadans distingeix perfectament qui és el veritable demòcrata, entre el que reclama serenament que es compleixi la llei i el que se la posa per muntera embriagat d'emocions tribals".

Schulz va informar aquest dimecres que havia rebut 40.000 cartes i correus electrònics en relació amb les últimes declaracions de Vidal-Quadras, que ell atribueix a una opinió personal i no institucional.

stats