9-N ALTERNATIU
Política 28/10/2014

Xavier Trias aposta per mantenir el 9-N encara que l'Estat el veti

L'alcalde de Barcelona, però, apunta a 'El matí de Catalunya Ràdio' que la prioritat és "que el president no tingui cap problema"

Ara
1 min
L'alcalde Trias ha passat per davant del Penó de Santa Eulàlia de camí a l'homenatge davant l'Estàtua de Rafael Casanova / ACN

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, afirma que voler impugnar el 9-N alternatiu és "una barbaritat, una cosa exagerada", ja que ha insistit que només és un procés participatiu sense conseqüències legals posteriors. Ho ha assegurat a 'El matí de Catalunya Ràdio', on li han preguntat si és partidari de mantenir la jornada encara que el Tribunal Constitucional l'acabi suspenent. "No sé exactament les repercussions jurídiques que podria tenir", ha respost, i ha prioritzat "que el president no tingui cap problema". Tot i això, ha manifestat: "Jo sóc partidari de mantenir-la".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ERC, ICV i la CUP ja s'havien mostrat dilluns favorables a no fer-se enrere amb la celebració del procés participatiu del dia 9, posant així pressió a Mas en aquest sentit.

stats