TELEVISIÓ
Mèdia 27/04/2013

Esport3, camí del millor resultat

Els duels entre el Barça i el Panathinaikòs disparen l'audiència del canal

Albert Castellví Roca
2 min

BarcelonaQuan falten cinc dies per tancar el mes, el canal Esport3 acumula aquest abril una quota de pantalla mitjana de l'1,7%. És el millor resultat que ha obtingut mai d'ençà que es va posar en funcionament el febrer del 2011 i, de fet, millora en tres dècimes l'1,4% dels mesos de desembre, gener i febrer, que marcaven fins ara el seu sostre. L'augment és encara més espectacular en relació amb el març, en què el canal va tenir, de mitjana, un 1,1% de share , una dada que en cap cas es pot considerar dolenta, ja que és la mateixa que va obtenir la cadena en el global del 2012.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest gran creixement té un responsable clar: el play-off de quarts de final de l'Eurolliga de bàsquet que han disputat, al llarg de les últimes tres setmanes, el Barça Regal i el Panathinaikòs. Els cinc partits de què ha constat aquesta eliminatòria han obtingut grans dades d'audiència, fins al punt que l'últim, disputat dijous, va superar el rècord històric per a un partit de bàsquet en aquest canal, amb una mitjana de 398.000 espectadors i un 12,1% de share . Fa una setmana, però, el quart partit ja havia batut aquest rècord gràcies als seus 324.000 seguidors, mentre que el primer i el segon duel s'havien convertit en les emissions més vistes de la temporada a la cadena.

Aquesta sèrie d'enfrontaments, a més, ha permès que un canal minoritari com Esport3 -però que s'imposa clarament entre els esportius a Catalunya, per davant de Teledeporte i Marca TV, que se solen moure entre el 0,5% i l'1% de share mensual- arribés a ser líder en dues ocasions, i en tots dos casos durant el prime time , la franja de més audiència i, per tant, la més competitiva. Així, el tercer partit del play-off , disputat dimarts de la setmana passada, va ser l'emissió més vista a Catalunya entre les 22.06 h i les 22.36 h, mentre es disputava el tercer període, i el d'aquesta setmana va liderar també durant mitja hora, de 22.30 h a 23.00 h, amb la dificultat afegida que durant uns minuts va situar-se per davant d'un programa tan potent com el Polònia . El màxim de 649.000 espectadors i el 19% de quota a què va arribar aquest últim partit en el seu tram final és una dada comparable a la dels formats de prime time de més èxit d'un canal generalista.

Handbol i futbol sala

Però el bàsquet no està sol. Durant les pròximes hores, Esport3 acollirà altres cites destacades del calendari esportiu que poden ajudar-lo a millorar els registres habituals: aquesta tarda emetrà la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions d'handbol entre el Barça Intersport i l'Atlètic de Madrid, i demà oferirà la final de la UEFA Futsal Cup, també amb presència blaugrana.

Pel que fa a la Final Four de l'Eurolliga de bàsquet -que es disputarà del 10 al 12 de maig i inclourà un Barça-Madrid a les semifinals-, no es pot descartar que es traslladi a TV3. De fet, el clàssic de la Lliga ACB de demà a les 12.00 h no es veurà per Esport3, com és habitual, sinó que s'emetrà per TV3.

stats