TELEVISIÓ
Mèdia 26/03/2013

Raquel Sans serà la nova corresponsal de TV3 a Washington

La periodista, que torna el mes que ve al 'TN vespre', ocuparà la plaça al gener

àlex Gutiérrez M.
2 min

Barcelona.La periodista Raquel Sans serà la nova corresponsal de TV3 a Washington en substitució d'Antoni Bassas. El seu desembarcament a la capital americana està previst que sigui el gener de l'any que ve, però els preparatius per al relleu començaran molt aviat. De fet, el primer pas serà la seva tornada a la casa, després d'una segona baixa per maternitat, ja a l'abril.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sans s'incorporarà aleshores al Telenotícies vespre per tornar a acompanyar Ramon Pellicer, però ho farà només durant uns mesos. Al setembre està previst que passi a la secció d'internacional, com a preparació intensiva abans de fer el salt i assumir una de les corresponsalies més significatives de la casa. De fet, la periodista ja havia expressat el seu desig d'instal·lar-se a Washington anys enrere i ser-ne la corresponsal. "Washington és la gran capital del món, on es prenen les decisions més influents a nivell mundial, decisions que ens afecten, i més en aquests moments. Per això és un gran repte personal i professional poder seguir-ho en primera línia en nom de la televisió nacional del país", explicava Sans a l'ARA. "Els Estats Units també són una societat controvertida, exemple d'emprenedoria i de revolució tecnològica però alhora amb temes pendents com el control de les armes, l'emissió de gasos contaminants, el model de benestar social... Diferents cares d'un país al qual m'hauré d'apropar i que hauré d'explicar des de la nostra òptica i perspectiva, la catalana".

Antoni Bassas, per la seva banda, tancarà l'etapa com a delegat de TV3 a Washington al juny. Com s'ha fet tradicionalment a la televisió pública, la seva estada haurà coincidit, grosso modo , amb una legislatura. Fins que no s'hi incorpori Raquel Sans, Esteve Soler -que ha estat corresponsal a Jerusalem, entre altres tasques dins de la casa- cobrirà aquests mesos de decalatge.

Veterana de TV3

Raquel Sans va iniciar-se com a periodista en mitjans locals de Barcelona després de llicenciar-se a la UAB el 1996. La seva primera experiència en una televisió d'abast nacional va ser el 1995 en el programa de debat Dret a parlar , que dirigia i presentava Ramon Miravitllas a La 2. Un any més tard s'incorporava a TV3, on va treballar en espais com Surti com surti , Un dia a la vida (amb Josep Maria Bachs), La revista de la tarda , La revista i De vacances . L'any 2000 va fer el salt a presentadora d'informatius en l'edició matinal del TN . Va passar fugaçment per Catalunya Ràdio, on va conduir L'altre món , abans de tornar a TV3 el 2002 per presentar el Telenotícies migdia . S'hi va estar quatre anys, abans de tornar a moure's, en aquest cas als vespres, per presentar el TN d'aquesta franja al costat de Ramon Pellicer.

stats