ELS DRETS DE L'ESPORT
Mèdia 07/04/2012

Les motos ja rugeixen a Telecinco

El Mundial de motos salta a la privada. Telecinco s'estrena aquest cap de setmana com a posseïdora dels drets amb les proves del premi de Qatar, amb una fórmula que implica tots els canals del grup.

àlex Gutiérrez M.
2 min
EL ROSTRE DE LES MOTOS  Fins a 200 professionals estan implicats en la retransmissió del Mundial. Marco Rocha  i Lara Álvarez en seran, però, les cares més visibles.

BARCELONA.Després de dues jornades retransmetent els entrenaments lliures, avui Telecinco emet les carreres de classificació per a la primera prova del Mundial de MotoGP 2012 (16.00 h) i demà oferirà les curses puntuables (16.00 h). La cadena de Mediaset s'estrena així, des del circuit de Losail, a Qatar, com a posseïdora dels drets d'emissió de la gran prova del motociclisme, que havia emès TVE els últims 32 anys.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

No serà només una qüestió de canviar l'1 pel 5 en el comandament a distància. L'aposta per les dues rodes de Mediaset és gran i en vol treure el màxim rendiment. D'aquesta primera prova n'oferiran vint hores en directe: els entrenaments, a Energy, i les curses classificatòries i puntuables, a Telecinco. A més, segons van explicar al mes de març, es vol una presència transversal de les motos a la graella: des de connexions al programa d'Ana Rosa Quintana a visites de pilots a la casa de Gran hermano , o reportatges de Conexión Samanta .

El conseller delegat de la cadena, Paolo Vasile, no va voler donar xifres sobre quant havia pagat per obtenir els drets. "Costa el que és just. És un producte de luxe i, per tant, costa molt". Per rendibilitzar-ho, introduiran també novetats en la manera de presentar la publicitat. La doble pantalla, un mètode que ja va introduir Telecinco amb la Fórmula 1, és una de les modalitats que s'apunten. Vasile va aprofitar també per fer campanya en favor de les privades: "Aquest esdeveniment esportiu no costarà res a cap espanyol ni a cap comunitat autònoma. L'hem produït nosaltres".

Manuel Villanueva, director general de continguts de Mediaset, citava el seu cap: "Paolo Vasile sempre posa l'exemple que a Mediaset Espanya som com nens en un pati d'escola, que quan deixen anar una pilota tots hi correm al darrere. Tenim aquest esperit grupal d'anar en funció d'un producte", explicava, en referència a aquesta cobertura transversal.

200 professionals

La part estrictament esportiva està comandada per Keko Ochoa com a narrador, i Dennis Noyes i Mela Chércoles com a comentaristes. Al pit lane hi haurà el pilot Ángel Nieto i els periodistes Marco Rocha i Lara Álvarez. En total, la cadena mobilitzarà fins a 200 professionals per fer la cobertura d'aquest Mundial. L'equip tècnic constarà de quatre unitats mòbils, 24 càmeres fixes, 80 càmeres on board (de les quals la meitat seran en alta definició) i una càmera muntada a l'helicòpter, entre d'altres. Després de Qatar, el campionat continuarà el 29 d'abril, amb el Gran Premi d'Espanya de Jerez.

stats