La sèrie ‘Broadchurch’, la gran triomfadora dels Bafta d’enguany

L’actriu Julie Walters va ser honrada diumenge amb un Bafta per la seva carrera artística en el lliurament dels premis de televisió de l’Acadèmia del Cinema i Televisió britànica -els Bafta-, que va guardonar actors com Olivia Colman i David Bradley. El gran vencedor de la nit va ser la sèrie Broadchurch, de la cadena ITV, que es va emportar tres guardons: el de millor drama, millor actriu i millor actor de repartiment. Colman va aconseguir el premi a millor actriu a Broadchurch, mentre que David Bradley va obtenir un Bafta com a millor actor secundari per aquesta mateixa producció, que tracta sobre la mort en circumstàncies sospitoses d’un nen petit.

La coneguda actriu Celia Black va rebre un premi especial per la seva contribució al món de l’entreteniment durant els seus 50 anys de carrera i, igual que Walters, va ser ovacionada pel públic. Coronation Street va ser guardonada amb un Bafta com a millor telenovel·la, pel qual també competien Casualty, Eastenders i Holby City.

La cadena ITV va ser guardonada amb un Bafta per la seva cobertura informativa dels atacs de Woolwich de l’any passat, quan dos joves musulmans van matar amb un ganivet el soldat britànic Lee Rigby en un carrer del sud de la capital britànica. La cadena Sky va rebre un Bafta per les seves cobertures esportives, mentre que el Channel 4 va obtenir un premi pel programa informatiu sobre el conflicte bèl·lic a Síria Dispatches Syria: across the lines. La sèrie nord-americana de la cadena AMC Breaking bad es va endur el Bafta internacional. Els Bafta tenen també una versió cinematogràfica que es considera com els Oscars del cinema britànic.

El + vist

El + comentat