Societat
10/11/2011
El magnetisme dels ossets dolços
1 min
L'atracció pel dolç és innata. Els nens sembla que encara son més sensibles a aquest gust. La llaminadura preferida és l'osset de goma que es va inventar el 1922. Primer es feien amb goma aràbiga, barrejada amb sucre i aromes de fruites. Avui es fa servir com a aglutinant gelatina animal, encara que també hi ha ossets de goma biològics. Als nostres avantpassats ja els servia per identificar els aliments rics en carbohidrats i necessaris per proveir-se d'energia. Actualment, però, com que no gastem tanta energia l'excés de sucre es pot traduir en un problema de salut com càries o diabetis.
Segueix el 12-M a l'ARA
- Segueix tota l'última hora de les eleccions a Catalunya, en directe
- Portal de resultats: aquí podràs seguir l'escrutini de les eleccions a Catalunya en temps real
- Interactiu: Digue’ns què penses i et direm quin vot t’encaixa més
- Has perdut la targeta censal? Així pots saber on has de votar a les eleccions a Catalunya