previsions 12/10/2021

Els pròxims migdies no seran tan càlids

El temps més insegur de la setmana arribarà entre divendres i dissabte

2 min
L'albada d'aquest matí a Sant Quintí de Mediona

BarcelonaAquest migdia ha tornat a ser bastant càlid tot i el fred de primera hora. A Girona, per exemple, la màxima ha arribat a 24 graus, tot i que la mínima ha baixat fins a 4 °C. Encara més exagerat ha sigut el contrast tèrmic en algunes valls del Pirineu: a Sort la mínima ha sigut de 0,4 graus i la màxima de 24,3. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 26,8 graus de Cabanes, els 26,5 de l'Aeroport de Reus i els 26,3 de Tarragona i de Tortosa. La mitjana de les màximes per al conjunt de Catalunya ha sigut de 20,7 graus, gairebé dos graus superior a la mitjana dels últims anys per a aquestes dates. Curiosament les mínimes han sigut gairebé tres graus més baixes del normal: l'estancament provoca nits fredes, però en canvi migdies molt suaus.

Anomalia de les temperatures mínimes per al conjunt de Catalunya.

Els pròxims migdies ja no seran tan càlids. Demà les màximes es quedaran un o dos graus més curtes que avui en molts indrets, i dijous aquesta baixada s'accentuarà. La temperatura nocturna i de primera hora no variarà tant, però també tendirà a recular. La sensació de tardor serà més clara i es mantindrà durant tota la segona part de la setmana, amb temperatures sempre per sota del que ha estat sent habitual durant els últims anys per aquestes dates.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dijous.

Pel que fa a l'estat del cel no cal esperar grans canvis, però sí que augmentaran els intervals de núvols sobretot en comarques de l'est. Demà la tramuntana bufarà amb cops de fins a 60 o 70 km/h a l'Empordà, i això farà que a la costa central rebufi un vent més humit que provocarà la formació d'alguns intervals de núvols.

Dijous també es formaran núvols a prop de mar, fet que afavorirà que en aquestes comarques de la costa i del prelitoral es noti més fresca al migdia. Divendres els intervals de núvols augmentaran de forma més general. El cap de setmana començarà amb un temps una mica insegur entre Barcelona i Tarragona. Entre la matinada i el matí de dissabte es podrien escapar ruixats puntuals, però d'avui en vuit no hi ha indicis de cap gran canvi de temps que pugui fer ploure de forma més extensa i abundant.

A llarg termini és possible un gir cap a un temps més d'estiuet de cara a l'inici de la setmana que ve. Entre dilluns i dimarts es podria trencar la tendència de bona part d'aquest mes d'octubre, que fins ara està sent més fred que els últims anys.

Probabilitat en tant per cent que dissabte arribi a ploure en algun moment del dia.
stats