previsions 08/10/2019

La méteo en 1 minut: ruixats puntuals i migdies més freds

Entre dimecres a la tarda i vespre cauran pluges minses en diverses comarques

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAquest matí la temperatura ha baixat més que ahir, sobretot en zones enclotades: a Girona i a Vic la mínima ha baixat fins als 9 graus, i a Olot fins als 8. Aquest migdia, en canvi, la sensació tèrmica serà similar o més alta que ahir, molts termòmetres superaran els 25 graus, i a la costa la suma de temperatura i humitat farà que la sensació tèrmica s'acosti als 30 graus en alguns moments.

Demà a la tarda arribarà un canvi de temps que farà baixar les temperatures clarament. El descens es notarà especialment dijous, i sobretot afectarà les temperatures diürnes, més que les nocturnes. Dijous les temperatures màximes es quedaran uns 5 graus per sota de les d'avui, la baixada serà encara més marcada en algun cas.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dijous

Tot i això, cal no precipitar-se en canviar l'armari o la manera de vestir. El cap de setmana entrarà altre cop aire càlid i, tot i que probablement la segona part de la setmana tindrà dies mig ennuvolats, la sensació tèrmica tornarà a pujar clarament. No hi ha indicis de cap més baixada de les temperatures, com a mínim fins que comenci la segona quinzena del mes. El fred encara és lluny.

Pel que fa a l'estat del cel, avui farà sol, tot i que en comarques de l'est i al Pirineu pugui haver-hi alguns intervals de núvols a estones. Demà el dia començarà encara amb moltes clarianes, però a la tarda els núvols taparan el cel en molts indrets. A la tarda i al vespre fins i tot s'escaparan algunes pluges poc abundants en diverses comarques de Girona i Barcelona, tant al Pirineu Oriental i en punts de la Catalunya Central com a prop de la costa. Sempre pluges minses. De matinada i de cara a dijous al matí és possible que també arribi a ploure en punts de la Costa Daurada.

Acumulacions de precipitació previstes per dimecres

Dijous encara serà un dia amb més núvols que clarianes, sobretot a prop de la costa, i, de fet, la segona part de la setmana estarà marcada per un temps canviant. Divendres encara hi haurà estones de cel mig ennuvolat o tapat en força comarques centrals i del sud i el temps serà insegur a la costa. El cap de setmana començarà amb el pas d'una altra pertorbació poc activa, que segurament arribarà amb molts núvols però pluges ben escasses i disperses. Probablement diumenge farà més sol que dissabte.

És possible que entre dilluns i dimarts de la setmana que ve arribi una borrasca més activa que pugui fer ploure amb més ganes i de manera més extensa, però encara hi ha molta incertesa sobre això als mapes del temps. Caldrà seguir-ho.

Acumulacions de precipitació previstes per dijous
stats