previsions 15/05/2021

Cap de setmana càlid però mig ennuvolat

Avui les temperatures repuntaran clarament i demà se superaran els 30 ºC a Ponent i al sud

2 min
Cel enterbolit a primera hora del dia des de Sant Antoni de Vilamajor.
Escolta aquí la previsió del temps

Aquest cap de setmana notarem un clar repunt de les temperatures. Venim d'un divendres especialment fresc, i aquesta matinada la majoria de termòmetres han baixat per sota dels 10 ºC a les comarques interiors i a l'entorn dels 5 ºC al Pirineu i en punts de la Catalunya Central. Però avui les temperatures diürnes seran de primavera avançada, amb moltes màximes entre els 22 ºC i els 27 ºC, i localment fins i tot per sobre, a Ponent i al sud. De fet, en el mapa de diferència de temperatura prevista entre ahir i avui, s'aprecia que en força comarques del Prelitoral l'ascens tèrmic serà de gairebé 10 graus en 24 hores.

Diferència de temperatura diürna prevista entre ahir i avui.

Demà els termòmetres continuaran a l'alça: la matinada serà menys fresca que la d'aquest dissabte i al migdia recuperarem un parell de graus més. De fet, no seria gens estrany que les temperatures màximes superessin els 30 ºC al Segrià i a la vall de l'Ebre. De totes maneres, durant aquest cap de setmana la sensació no serà d'estiu perquè els núvols aniran fent la guitza a estones a la majoria de comarques i el vent bufarà amb cops moderats a força indrets. Avui el garbí deixarà cops d'entre 40 i 50 km/h en molts trams de costa, i demà el vent de ponent es farà notar especialment a l'altiplà central i en sectors del Prepirineu.

Ratxes màximes de vent d'aquest diumenge al matí.

De precipitacions, en tot cas, n'esperem ben poques. Avui cauran gotes cap a l'Alta Ribagorça, l'Aran i el Pallars Jussà, i demà s'escaparà algun ruixat aïllat pels volts de migdia al Pirineu. I tot i que dilluns es podrà tornar a escapar algun xàfec curt de tarda cap al Ripollès, la Garrotxa o Osona, en conjunt la setmana vinent la passarem sense haver d'obrir el paraigua enlloc. Això sí, el sol no s'acabarà d'imposar del tot i els pròxims sis o set dies seran de cel variable o mig ennuvolat a la majoria de comarques.

Diferència de temperatura diürna prevista entre avui i dilluns.

Les últimes actualitzacions dels mapes del temps també confirmen que el repunt de la calor que notarem aquest cap de setmana no tindrà continuïtat. Dilluns tornaran a baixar les temperatures i difícilment se superaran els 25 ºC enlloc. I tot i que entre dijous i divendres tornarem a recuperar dos o tres graus, ara mateix tot fa pensar que arribarem al cap de setmana vinent amb un ambient més d'abril que de juny.

stats