La méteo
previsions 03/09/2022

Cap de setmana amb dues cares

Aquest dissabte encara tocarà obrir el paraigua en moltes comarques però diumenge gaudirem de molt més sol que no pas núvols

2 min
Cortina d'aigua, ahir al vespre, des de Manlleu.
Escolta aquí la previsió del temps

Hem encetat el cap de setmana amb una matinada de dissabte força moguda. Un conjunt de tempestes ha escombrat moltes comarques de Tarragona i de la Catalunya Central i durant les primeres hores d'aquest matí també caldrà obrir el paraigua al Pirineu oriental i a l'Empordà. En les últimes vuit hores, s'han acumulat fins a 60 l/m² a Navès –la meitat dels quals han caigut en menys de mitja hora–, 47 a Oliana, 27 a Orís, 16 a Reus i a la Seu d'Urgell o 12 al Pont de Suert, Solsona i Puigcerdà.

Diferència de temperatura diürna prevista entre ahir i avui.

A mesura que avanci el dia, però, s'aniran obrint grans clarianes i a partir de mig matí fins havent dinat no caldrà obrir el paraigua enlloc. A la tarda els xàfecs ja quedaran restringits al Pirineu –i especialment cap al sector de la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa–, al voltant dels Ports i en comarques com ara Osona, el Berguedà i el Solsonès. Allà on descarregui ho farà amb intensitat i les precipitacions podran anar acompanyades de calamarsa o pedra i de fortes ventades. Un dissabte variable i insegur i més fresc que ahir, amb temperatures diürnes que recularan dos o tres graus al terç sud del país i amb màximes que no passaran dels 31 o 32 °C pràcticament enlloc.

Diumenge el dia serà força diferent: en conjunt gaudirem de molt més sol que no pas núvols i els ruixats de tarda seran esporàdics i poc intensos i bàsicament afectaran el Pirineu i Prepirineu de Lleida. Els termòmetres recuperaran un parell de graus i al migdia la sensació tornarà a ser més d'agost que de setembre. De fet, l'inici de la setmana que ve vindrà marcat per la tranquil·litat pel que fa a la meteorologia: entre dilluns i dijous els núvols aniran fent la guitza a estones, però només s'escaparan gotellades a l'extrem nord del país i les temperatures diürnes s'enfilaran encara un o dos graus més.

Dijous al vespre, però, es girarà tramuntana a l'Empordà i afavorirà que la segona meitat de la setmana sigui força més fresca, amb temperatures que de cara al cap de setmana no superarien els 28 o 29 °C enlloc i amb ruixats que, especialment divendres i diumenge, estarien a l'ordre del dia en força comarques. En tot cas, aquest pronòstic caldrà afinar-lo i revisar-lo en pròximes actualitzacions dels models meteorològics.

stats