previsions 04/09/2021

Cap de setmana de final d'estiu

Dissabte encara insegur i relativament fresc però diumenge amb més sol que núvols i dos o tres graus més que avui

2 min
Sortida de sol d'aquest dissabte des de Deltebre.
Escolta aquí la previsió del temps

Tot i que en molts trams de la costa central i de la Costa Daurada aquesta matinada tampoc s'ha baixat dels 20 graus, en conjunt ha sigut força agradable i fins i tot relativament fresca en algunes comarques interiors. Avui dissabte es mantindrà l'ambient de final d'estiu, amb màximes que repuntaran lleugerament respecte a divendres però que encara es mantindran entre els 26 i els 30 graus a gairebé tot el país i que només s'enfilaran fins als 31 o 32 al Segrià o a la Noguera.

Previsió de pluja acumulada per aquest dissabte.

Les temperatures continuaran a ratlla en una jornada encara variable i insegura. Els núvols baixos que a primera hora tapaven el cel a les comarques gironines, a la Catalunya Central i al voltant del Camp de Tarragona s'aniran desfent a mesura que avanci el matí, però no seria estrany que fins al migdia encara s'escapés algun ruixat esporàdic a l'extrem sud de Catalunya. A la tarda, en canvi, els paraigües s'hauran d'obrir en força més indrets: hi haurà xàfecs sobtats i tempestes que podran acumular més de 25 o 30 litres en poca estona i que regaran especialment les comarques del nord-est (Ripollès, Osona, Garrotxa, Gironès i Selva).

Diferència de temperatura diürna prevista entre avui i demà.

Diumenge, en canvi, el sol recuperarà protagonisme i el termòmetre s'enfilarà dos o tres graus més que avui. Fins a mig matí els núvols baixos faran la guitza en força indrets i a la tarda creixeran nuvolades en indrets de muntanya, però ja no plourà enlloc i serà una bona jornada per fer activitats a l'aire lliure o per anar a passar el dia a la platja, amb moltes hores de cel clar, calor al migdia, sense vent i una mar ben poc alterada.

Previsió de pluja acumulada per divendres vinent.

El començament de la setmana vinent també serà força tranquil. Dilluns reapareixeran alguns ruixats de tarda al terç nord del país, però segurament serà l'única estona de paraigües en tres o quatre dies. Ara mateix, tot apunta que dijous i divendres seran els dies més insegurs de la setmana, però tampoc sembla que hi hagi de ploure d'una manera més o menys generalitzada. En tot cas, aquest avanç de pronòstic caldrà revisar-lo en les pròximes actualitzacions dels mapes del temps.

Temperatures màximes previstes per dilluns que ve.

La calor, per la seva banda, no es consolidarà: dilluns els termòmetres tocaran sostre i la sensació d'estiu tornarà a ser força clara, amb màximes que s'acostaran als 35 graus al pla de Lleida. Però les temperatures aniran reculant progressivament a mesura que avanci la setmana i de cara a dijous ja només trobarem registres de més de 30 graus al migdia als sectors més càlids del país.

stats